Iszlamista késelt meg Cannes-ban egy francia rendőrt

A merénylő a támadás közben azt kiáltotta, hogy prófétája nevében követi el a tettét.

Mediaworks Hírcentrum
2021. 11. 08. 9:37
null
Marseille, 2017. oktber 2. Rendrk jrrznek a dl-franciaorszgi Marseille fplyaudvarnl 2017. oktber 2-n. Az elz napon egy frfi a plyaudvaron kssel hallosan megsebestett kt fiatal nt, a helysznen jrrz katonk lelttk. (MTI/EPA/Sebastien Nogier) Fotó: Sebastien Nogier
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gérald Darmanin francia belügyminiszter a Twitteren jelentette be hétfőn reggel, hogy a cannes-i rendőr-főkapitányság épülete előtt megkéseltek egy francia rendőrt. A támadás hétfőn reggel fél hétkor történt.

A magányos késelő a főkapitányság épülete előtt várakozó rendőrautóhoz ment, kinyitotta a vezető oldalon lévő ajtót, és mellkason szúrta a volán mögött ülő rendőrt. 

Ezután megkerülte a járművet és a megkéselt sofőr mellett ülő csapatvezetőre akart támadni, de mielőtt ezt végrehajthatta volna, egy másik rendőr szolgálati fegyverével lelőtte a támadót. A késelő a merénylet közben azt kiáltotta, hogy prófétája nevében követi el a tettét.

A megkéselt rendőr a támadást sérülés nélkül úszta meg, ugyanis golyóálló mellénye kivédte a kés pengéjét. 

A lelőtt iszlamista állapota azonban a Le Parisien beszámolója szerint életveszélyes, kritikus.

A belügyminiszter hétfőn délelőtt a helyszínre utazik. A támadással kapcsolatban a nizzai rendőrség indította meg a nyomozást, az előzetes nyilatkozatok szerint vélhetően terrorcselekmény történt.   

Az eset nem egyedülálló Franciaországban, múlt héten kedden késes támadás történt egy párizsi metróállomáson. Helyi beszámolók szerint a rendőrökre támadó iszlamista azt kiabálta, hogy „Allah akbar!”, majd azt, hogy „Franciaország az Iszlám Államé!”.  A rendőröknek ez esetben is sikerült megfékezniük a merénylőt.

Borítókép: rendőrök járőröznek Franciaországban (Fotó: MTI/EPA/Sebastien Nogier)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.