Késes iszlamista támadt rendőrökre Párizsban

A férfi azután rontott a hatósági személyekre, hogy azok maszkviselésre szólították fel.

Magyar Nemzet
2021. 11. 02. 17:15
null
Prizs, 2015. november 14. Francia rendrk az Eiffel-toronynl 2015. november 14-n, a Prizsban vgrehajtott terrorcselekmnyek utni napon. A francia fvrosban november 13-n ks este fegyveresek s pokolgpes mernylk sszehangoltan tbb mernyletet kvettek el. A tmadsoknak eddig tbb mint 120 hallos ldozata van, s legkevesebb 180-an megsebesltek. Nyolc tmad meghalt, heten a testkre szerelt pokolgppel robbantottk fel magukat, egy tmadt a rendrk lttek agyon (MTI/EPA/Marius Becker) Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Késes támadás történt egy párizsi metróállomáson keddre virradóra, a rendőrök azonban lelőtték az iszlamista nézetektől vezérelt elkövetőt.

A férfit a rendőrök állították meg a Saint-Lazare megállónál, és – a járványügyi előírásoknak megfelelően – maszkviselésre szólították fel. 

Az 1974-es születésű támadó ezt megtagadta, előhúzott egy kést, és rárontott a rendőrökre. 

Helyi beszámolók szerint azt kiabálta, hogy „Allah akbar!”, majd azt, hogy „Franciaország az Iszlám Államé!”. 

A rendőrök kétszer rálőttek a merénylőre, aki a sínekre esett. A férfit életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. 

A rendőrség közölte, hogy a tettest erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt már korábbról is ismeri.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.