Kijárási tilalmat rendeltek el a Guadeloupe-szigeteken

A járványügyi korlátozások miatt már öt napja tartanak a zavargások, a tüntetők autókat is felgyújtottak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 20. 11:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatóságok kijárási tilalmat rendeltek el pénteken Guadeloupe francia tengerentúli területen, miután a járványügyi korlátozások miatt öt napja tartó polgári zavargások során a tiltakozók barikádokat emeltek, gyújtogattak az utcákon, a tűzoltók és az orvosok pedig sztrájkba léptek. A karibi szigetcsoport prefektusa, Alexandre Rochatte hivatala a Twitter közösségi oldalon bejelentette, hogy a zavargások és a vandalizmus miatt rendelték el a kijárási tilalmat, amely este 6 órától reggel 5 óráig tart.

A szakszervezetek hétfőn határozatlan idejű sztrájkot indítottak, hogy tiltakozzanak az egészségügyi dolgozók kötelező védőoltása és az egészségügyi igazolvány követelményei ellen.

A tüntetők autókat gyújtottak fel és rögtönzött barikádokat emeltek az utcákon. A közösségi médiában közzétett videókon látható, amint a rendőrök a tiltakozó tűzoltókat támadják, akik tűzoltótömlőkkel próbálják visszaszorítani a rendőröket. A területet sűrű füstfelhő borította be. Korábban a párizsi kormány közölte, kétszáz rendőrt küld Guadeloupe-ra, hogy segítsenek a zavargások megfékezésében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.