időjárás 1°C Barbara, Borbála 2021. December 4.
logo

Kötelező lesz a védőoltás a német katonaságnál

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG
2021.11.25. 20:54 2021.11.25. 21:18
Kötelező lesz a védőoltás a német katonaságnál

Kötelezővé teszik a koronavírus elleni védőoltást a német katonaságnál, a Bundeswehrnél. Az intézkedés több mint 180 ezer embert érint – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Kötelezővé teszik a német katonáknak a koronavírus elleni védőoltást, közölte a védelmi minisztérium, az érintkezés több mint 180 ezer embert érint.

A döntést hosszas vita előzte meg, a vizsgálóbizottság azonban a héten zöld jelzést adott az intézkedésnek a katonákra vonatkozó törvényre hivatkozva. Eszerint a fegyveresek kötelesek elviselni az orvosi kezelést, ha az fertőző betegség megelőzésére vagy kezelésére irányul.

A jövőben azoknak a katonáknak, akik megtagadják a fertőző betegségek elleni védőoltások felvételét, fegyelmi eljárással kell szembenéznie.

A Bundeswehr tájékoztatása szerint a hadseregben már eddig is kötelező volt a tetanusz, a diftéria, a gyermekbénulás, a kanyaró, a mumpsz és a rubeola elleni védőoltás. Mint írják, a katonák a laktanyákban, tábori szállásokon vagy egyéb kiküldetéseken gyakran sokan tartózkodnak kis alapterületű helyiségekben, ezért kiemelten fontos ügyelni arra, hogy a fertőző betegségek ne terjedhessenek el köztük – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Borítókép: Az Afganisztánból hazatérő mintegy hatszáz német katona egy csoportja a wunstorfi katonai repülőtéren 2021. augusztus 27-én. (Fotó: MTI/EPA/Sascha Steinbach)