„Nem terrorcselekmény volt a wisconsini gázolás”

A helyi rendőrfőnök szerint nincs bizonyíték arra, hogy az elkövető bárkit is ismert volna a felvonulás résztvevői közül.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 23. 8:08
null
Waukesha, 2021. november 22. Rendőrök a Milwaukeetól 32 kilométerre nyugatra található Waukeshában elkövetett gázolás helyszínén 2021. november 21-én. Egy személyautó hajtott egy karácsonyi felvonulás résztvevői közé a Wisconsin állambeli Waukesha városában, több mint húszan megsérültek, a gyanúsítottat elfogták. MTI/EPA/Tannen Maury Fotó: Tannen Maury
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincsenek arra utaló bizonyítékok, hogy terrorcselekmény lett volna az öt emberéletet követelő gázolás az amerikai Wisconsin állambeli Waukesha városában 

– közölte hétfőn Daniel Thompson helyi rendőrfőnök.

A rendőrség ötrendbeli gyilkosság miatt emelt vádat a 39 éves férfi ellen, aki vasárnap belehajtott a terepjárójával a wisconsini Waukesha városka – Milwaukee egyik elővárosa – szívében tartott karácsonyi menetbe. Az ámokfutó ezzel öt ember halálát és 48 felvonuló sebesülését okozta. A 48 sérültből legalább kilencen válságos állapotban kerültek kórházba, hét másik ember súlyos sérüléseket szenvedett.

Thompson rendőrfőnök szerint a Darrell Brooks Jr. néven azonosított férfi nem sokkal korábban családi veszekedésben vett részt, ez motiválhatta tettét. A rendőrfőnök kiemelte, hogy nincs bizonyíték arra, hogy a gázolás terrorcselekmény lett volna, vagy hogy Brooks bárkit is ismert volna a felvonulás résztvevői közül. Hozzátette, hogy a férfi egyedül cselekedett. Brooks ellen egyébként 1999 óta 16 bűncselekményben emeltek vádat, a gázolás idején két eljárás még folyamatban volt ellene, az egyikben például azzal vádolják, hogy szándékosan elgázolt egy nőt a kocsijával egy benzinkútnál történt összeszólalkozást követően. 

Egy helyi riporter hétfőn este nyilvánosságra hozta a milwaukee-i megyei ügyészi hivatal levelét, amelyből kiderült: Brooks az ámokfutás előtti napokban került szabadlábra ezerdolláros óvadék ellenében. Az ügyészi hivatal belső vizsgálatot rendelt el az óvadékról szóló döntés ügyében.

Borítókép: Rendőrök a Milwaukeetól 32 kilométerre nyugatra található Waukeshában elkövetett gázolás helyszínén 2021. november 21-én (MTI/EPA/Tannen Maury)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.