Robbanás történt egy romániai fegyvergyárban

Négy ember meghalt, többen megsérültek a balesetben.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 18. 21:00
Vizsgálat a bábeni fegyvergyárban történt robbanás után
Forrás: Libertatea/Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy ember meghalt, négy pedig megsebesült Romániában csütörtökön egy fegyvergyári robbanás következtében.

A baleset az ország déli részén, az Olt folyó partján található Babeniben történt. A Valcea megyei katasztrófavédelem szóvivője szerint a detonáció akkor következett be, amikor egy régi taposóaknát próbáltak hatástalanítani. A robbanás nyomán nem keletkezett tűz, a sérültek közül kettőt eszméletlen állapotban szállítottak kórházba.

A román védelmi minisztériummal szerződéses viszonyban álló, NATO-beszállítói minősítéssel is rendelkező, lőszergyártásra, valamint fegyverek és lövedékek hatástalanítására szakosodott fegyvergyárban nem először történt ilyen baleset. Két és fél éve egy 22 éves alkalmazott vesztette életét, amikor megpróbált szétszerelni egy tüzérségi lövedéket.

Borítókép: Vizsgálat a babeni fegyvergyárban történt robbanás után. Fotó: Twitter/Libertatea

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.