Több zarándok életét vesztette egy mexikói buszbalesetben

A távolsági busz egy lakóháznak hajtott, sajtójelentések szerint a jármű fékrendszere meghibásodott.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 27. 9:30
San Jose El Guarda
At least 19 dead after bus crashes into house in Mexico
MEXICO-BUS/ACCIDENT Fotó: LUIS CORTES/REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább tizenkilenc zarándok életét vesztette és harmincketten megsérültek pénteken Mexikó központi részén egy buszbalesetben 

− közölték a helyi hatóságok.

A szerencsétlenség a fővárostól nagyjából száz kilométerre délre található San José el Guarda településen történt, ahol a távolsági busz egy lakóháznak hajtott. Sajtójelentések szerint a jármű fékrendszere meghibásodott.

A busz Michoacán államból tartott egy katolikus zarándokhelyre Chalma településen a központi fekvésű Mexico államban. A sérülteket kórházba szállították, voltak, akiket légi úton kellett elvinni. A mexikói vöröskereszt szerint tíz mentőautót riasztottak a helyszínre. A sérültek között fiatalkorúak is vannak.

Borítókép: Legkevesebb 19-en haltak meg, amikor egy busz háznak csapódott Mexikóban, San José el Guarda településen (Fotó: Reuters/Luis  Cortes)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.