Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Üzletben verekedtek össze a maszkellenesek a rendőrökkel + videó

Az intézkedő rendőrök személyes adatai vírusszkeptikus Facebook-csoportban is megjelentek.

Magyar Nemzet
Forrás: ma7.sk2021. 11. 05. 13:29
Maszkellenes provokátorok csapnak össze a rendőrökkel a szlovákiai Pöstyén településen egy LIDL szupermarketben. Forrás: Facebook.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendőrök és maszkellenes provokatőrök csaptak össze még csütörtökön a szlovákiai Pöstyén Lidl szupermarketében – adta közre a Ma7.sk felvidéki hírportál. A rendőrség közösségi oldalán arról számolt be, hogy az üzletben egy maszk nélküli vásárlókból álló csoport verekedett össze az őket igazoltatni szándékozó rendőrökkel. A vita egyébként azt követően eszkalálódott, hogy az egyik maszkot nem viselő „vásárló” nem volt hajlandó megmutatni személyi igazolványát az intézkedő rendőrnek, mire az kikapta kezéből az iratot.

A felvételek tanúsága alapján egy rendőr a fején sérült meg, az egyik maszkot nem viselő férfi ugyanakkor azt állítja, az eljárás során társát súlyosan bántalmazták a hatóságok, kificamodott a térde

– írta a Ma7.sk.

A portál a DenníkN szlovák napilap értesüléseire hivatkozva arról is hírt adott, hogy „az intézkedő rendőrök személyes adatai már több vírusszkeptikus Facebook-csoportban is megjelentek, néhány hozzászóló pedig azt írta, kész bosszút állni a sérelmekért”. A kiérkező négy rendőr adatait a Mi Szlovákiánk Néppárt (L’SNS) egyik parlamenti képviselőjének, Peter Krupának az asszisztense, Kristína Laššáková hozta nyilvánosságra. Bár a randalírozók rendőri brutalitást kiáltanak, a felvételek alapján világosan látszik, hogy egyikük meglöki, majd megragadja az intézkedő rendőrt.

A rendőrség közleményében provokatőröknek nevezte a randalírozókat. Hangsúlyozták, a továbbiakban is a törvény teljes szigorával járnak el azok ellen, akik nem tartják be a járványügyi előírásokat.

Az esetről készült felvételt ide kattintva nézheti meg.

Szlovákiában pénteken ismét rekordot döntött a fertőzöttek száma, előző nap 6805 új beteget regisztráltak és húszan életüket vesztették. Az egészségügyi hatóságok adatai szerint 1964 pácienst kezelnek kórházban és 157 beteget ápolnak intenzív osztályon, lélegeztetőgépen pedig 188 beteg van. A súlyos járványhelyzet miatt csütörtökön Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter közölte, nem tartja kizártnak, hogy az ünnepekre lezárják az országot. Álláspontja szerint ha továbbra is ugyanilyen mértékben romlanak a járványügyi mutatók, decemberre az ország nagy része fekete, azaz a Covid-automata szerinti legszigorúbb besorolású lesz. Jövő hétfőtől már 36 ilyen járás lesz az országban, és kettővel kevesebb az eggyel enyhébb, vörös besorolású.

A növekmény annyira magas, hogy kénytelenek leszünk intézkedéseket elfogadni annak érdekében, hogy ellaposítsuk a görbét

– fogalmazott Lengvarský, aki korábban arról is beszámolt, a kórházban ápoltak közel 80 százaléka nincs beoltva, vagy csak az oltás egyik dózisát kapták meg. A mintegy 5,5 milliós szlovák lakosság körülbelül 43 százaléka kapta meg ez idáig mindkét adag oltását.

Borítókép: Maszkellenes provokátorok csapnak össze a rendőrökkel a szlovákiai Pöstyén településen egy Lidl szupermarketben 2021. november 4-én. (Forrás: Facebook.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.