Venezuelában a két évnél idősebb gyerekeket is beoltják

A latin-amerikai ország Oroszországtól, Kínától és Kubától kap oltóanyagot.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 08. 13:37
null
Venezuelan airport workers place in a refrigerated truck packages containing 100,000 doses of the Russian Sputnik V vaccine against the COVID-19 virus at the Simon Bolivar international airport in La Guaria, Venezuela on February 13, 2021. (Photo by Yuri CORTEZ / AFP) Fotó: YURI CORTEZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Venezuelában elkezdik oltani a koronavírus ellen a két évnél idősebb gyerekeket is – jelentette be Nicolás Maduro államfő vasárnap.

Maduro egy helyi tévének nyilatkozva közölte, hogy az ország lakosságának hetven százalékát már beoltották, megkezdődik a két évnél idősebb gyerekek oltása is. 

A tervek szerint november 30-ig nyolcvan százalékra nő a beoltottak száma, az év végéig pedig a lakosság kilencven százaléka átesik az immunizáción.

Az egészségügyi minisztérium összesítése szerint a járvány kezdete óta a közel 25 milliós latin-amerikai országban 412 ezer ember kapta el a koronavírust, és 4955-en haltak bele a fertőzés okozta betegségek szövődményeibe. 

Venezuela Oroszországtól, Kínától és Kubától kap oltásokat. Kuba vasárnap több mint 1,6 millió adagot szállított Venezuelának a saját fejlesztésű Abdala nevű oltásból, amely három adag beadása után 92,28 százalékos hatékonyságot mutat.

Borítókép: Vkcinaszállítmány érkezik Oroszországból Venezuelába (Fotó: Yuri Cortez)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.