Egymásnak esett az oltásellenes román szenátor és egy olasz forgatócsoport

Diplomáciai üggyé vált kedden, és a román kormányfőt is állásfoglalásra késztette az a nemzetközi médiavisszhangot keltő bukaresti incidens, amely Diana Sosoaca független román szenátorasszony és az olasz közszolgálati televízió (RAI) egyik forgatócsoportja között történt múlt pénteken.

Forrás: MTI2021. 12. 15. 8:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vírustagadó és nacionalista szólamokkal parlamenti képviselethez jutott Románok Egyesüléséért Szövetségből (AUR) kizárt, és immár függetlenként politizáló Sosoaca bukaresti ügyvédi irodájában fogadta a Rai1 stábját, amely a romániai alacsony átoltottságról, a hatóságokkal szembeni bizalmatlanságról és az interneten terjedő rémhírekről készülő riportjában akarta megszólaltatni a román közélet „leghangosabb” vírustagadójának számító törvényhozót.

Az interjú azonban veszekedéssé fajult. Lucia Goracci, a Rai1 riportere szerint a szenátor a neki nem tetsző kérdések hallatán fenyegetően lépett fel vele és tolmácsával szemben, a stáb több tagját „foglyul” ejtette, a szenátor időközben megjelent férje, Dumitru Sosoaca pedig állítólag megharapta őt, letépte róla a maszkot, és a helyszínre érkezett rendőrökkel is dulakodni kezdett.

A rendőröket a szenátor hívta ki, a tévéseket vádolva „erőszakos, fenyegető” fellépéssel. Azt követelte tőlük, hogy tisztázzák az „állítólagos újságírók” kilétét, és vonják felelősségre őket. A Rai1-en később adásba került riport kiemelte, hogy a botrány a rendőri jelenlét ellenére fajult el, és csak nyolc óra múltán, a bukaresti olasz nagykövetség közbenjárása nyomán ért véget.

A román külügyminisztérium keddi közleménye szerint az olasz hatóságok tájékoztatást kértek arról, hogy a román fél milyen intézkedéseket foganatosított a román szenátor és az olasz fogatócsoport között történt incidens ügyében. Ennek nyomán Románia római nagykövete tájékoztatta az olasz felet, hogy az ügyben bűnügyi nyomozás kezdődött, és ennek eredménye függvényében szükség esetén a törvénynek megfelelően fognak intézkedni.

Borítókép: Diana Sosoaca beszél a CNN-en (YouTube/Antena 3)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.