Kötelezővé tenné az oltást a cseh elnök

Miloš Zeman szerint még mindig jobb ez, mint az újabb és újabb hullámok.

MTI
2021. 12. 27. 8:25
null
AUSTRIA-CZECH-POLITICS-DIPLOMACY Fotó: GEORG HOCHMUTH
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-fertőzés elleni védőoltások kötelezővé tétele mellett szállt síkra Miloš Zeman cseh államfő hagyományos karácsonyi beszédében vasárnap. Korábban kételyeit hangoztatta az ilyen kötelezettséggel szemben, de a járvány újabb és újabb hullámai láttán megváltoztatta a véleményét – mondta a televízió élő adásában közvetített ünnepi beszédében. Végül, mint mondta, Ausztria példája győzte meg, amely 2022. februártól kötelezővé teszi a védőoltás felvételét.

Meggyőződésem, hogy az a legegyszerűbb módja a járvány leküzdésének. Már egy sor betegség ellen kötelező a védőoltás nálunk. Semmi okunk arra, hogy ne vezessük be a koronavírus ellen is

– folytatta. Jobb egy ilyen radikális intézkedés, mint tétlenül nézni, ahogyan Európában egymást váltják a járvány csillapodásának, majd fellángolásának időszakai – vélekedett. A korábbi évekhez hasonlóan Zeman idén sem fukarkodott a klímaaktivisták bírálatával, akik a kezdetben értelmes ökológiai célokból egyfajta vallást csináltak. Dicsérte Andrej Babiš volt miniszterelnök kormányát, amely szerinte sok jót tett. Az általa a közelmúltban felesketett új kormányt pedig arra figyelmeztette, hogy ne puhítsa fel a költségvetési fegyelmet a gazdasági lobbik kedvéért, amelyek mindenféle adókedvezményt követelnek a társadalom rovására.

 

Borítókép: Miloš Zeman cseh államfő (Fotó: Georg Hochmuth)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.