Meredeken növekszik a rendőrök ellen elkövetett támadások száma

Fenyegetés, testi sértés, ellenállás. Szászországban az elmúlt tíz évben jelentősen megszaporodtak a rendőrök ellen az ellenőrzések, intézkedések közben elkövetett bűncselekmények – számol be a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 12. 12. 10:00
Berlin, 2021. augusztus 29. A koronavírus-járvány miatti korlátozások ellen tüntetõk egyike dulakodik egy rendõrrel Berlinben 2021. augusztus 29-én. MTI/EPA/Clemens Bilan Fotó: Clemens Bilan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A belügyminisztérium szerint 2011 és 2020 között mintegy harmadával nőtt a rendőrök elleni erőszakos esetek száma, az érintett rendőrök száma pedig 55,1 százalékkal növekedett, a németországi Szászországban írja a Welt.

A statisztikák szerint 2011-ben 1141 rendőrt ért támadás, 2020-ban 1500-at, az érintettek száma pedig 1998-ról 3099-re nőtt ugyanebben az időszakban. Nagy arányban támadtak meg egyenruhás nőket, az elkövetők többsége felnőttkorú férfi.

2020-ban az esetek 89,9 százaléka a rendőri intézkedések közben történt: letartóztatás, személyazonosság-ellenőrzés közben, míg az esetek csupán 4,5 százaléka volt demonstrációkhoz, összejövetelekhez köthető.

A futballmérkőzések során elkövetett atrocitások gyakorisága a koronavírus miatti korlátozások miatt egy százalékra esett.

Nemcsak az intézkedő rendőröket érik atrocitások, a börtönökben is folyamatosan növekszik a fogva tartottak által a személyzet ellen elkövetett támadások száma.

Az ügyészség 2010 óta 7435 gyanúsított ellen indított nyomozást rendészeti tisztviselők vagy velük egyenértékű személyek elleni ellenállás vagy bántalmazás miatt.

Az igazságszolgáltatás területén 2019-ben összesen 15, 2020-ban 11 alkalommal ért atrocitás bírókat, igazságügyi tisztviselőket.

Borítókép: Egy férfi dulakodik egy rendőrrel Németországban. (Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.