Letartóztatták a Donald Trump meggyilkolásával fenyegetőző férfit

Thomas Welnicki tavaly, a capitoliumi zavargások előtt már 12 kongresszusi taggal is végezni akart.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 01. 11. 15:50
Donald Trump Holds Rally At Iowa State Fairgrounds
US-DONALD-TRUMP-HOLDS-RALLY-AT-IOWA-STATE-FAIRGROUNDS Fotó: SCOTT OLSON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai titkosszolgálat helyi idő szerint hétfőn este letartóztatta azt a 72 éves férfit, aki korábban többször azzal fenyegetődzött, hogy megöli Donald Trump volt amerikai elnököt – jelentette be a brooklyni szövetségi ügyész hivatala.

Thomas Welnickit – aki a 2020-as elnökválasztás előtt, illetve utána is figyelmeztette az amerikai elnök és alelnök védelmét ellátó titkosszolgálatot, hogy végezni akar Trumppal – ötvenezer dollár (mintegy 15 millió forint) óvadék ellenében helyezték szabadlábra, megfigyelését GPS segítségével végzik, továbbá pszichológiai és addiktológiai vizsgálatokra is kötelezték.

A nyomozati anyagok szerint Welnicki legalább háromszor telefonált a titkosszolgálat New York-i irodájába 2020. szeptember 24-e és december 24-e között, és azzal fenyegetőzött, hogy végez az elnökkel, akit az egyik tavaly novemberi hívásában Hitlernek is nevezett.

Welnicki 2020 nyarán a Capitolium rendőrségének jelezte, hogy fegyvereket szerez és megöli Trumpot, ha a politikus nem ismeri be az elnökválasztáson elszenvedett vereségét. Tavaly január 4-én pedig – két nappal a capitoliumi zavargások előtt – két hangüzenetet hagyott a titkosszolgálat New York-i irodájának telefonján, és már azt mondta, hogy Trumppal együtt 12 kongresszusi taggal is végez.

Az Egyesült Államokban két hivatalban lévő elnököt gyilkoltak meg: Abraham Lincolnt 1865-ben, John Fitzgerald Kennedyt pedig 1963-ban.

Borítókép: Donald Trump előző amerikai elnök (Fotó: Scott Olson)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.