Vőlegénye végzett az Instagram-sztárral

A gyilkos naplójában vallotta be tettét, mielőtt öngyilkosságot követett el.

Forrás: CNN2022. 01. 22. 12:00
Gabrielle Petito
Gabrielle Petito Forrás: Twitter_FBI Denver
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az FBI pénteken közzétette a Gabby Petito halálával kapcsolatos nyomozás zárójelentését, amelyben új bizonyítékok kerültek napvilágra: a nyomozóhatóság a lány meggyilkolásával egyértelműen vőlegényét, Brian Laundrie-t vádolja. Ezt arra alapozzák, hogy a férfi – mielőtt öngyilkos lett októberben – naplójában bevallotta a lány meggyilkolását. A jegyzetfüzetet később a nyomozók Laundrie holtteste közelében találták meg.

„A vizsgálat Brian Laundrie-n kívül nem azonosított más személyt, aki közvetlenül érintett Gabby Petito tragikus halálában” – közölte az FBI, ám többet nem árultak el. Az amerikai ügynökség viszont arra emlékeztetett, hogy korábban Brian Laundrie megpróbálta becsapni a rendőrséget azzal azzal az állítással, hogy Miss Petito még él.

A Petito család a héten találkozott az FBI-val a floridai Tampában, és megállapodott a lány és Laundrie holmijának szétosztásáról – mondta az FBI. Azt viszont egyelőre nem lehet tudni, melyik család kapja meg a legfőbb bizonyítéknak számító naplót. 

Mindenesetre az egész Egyesült Államokat hetekig lázban tartó ügyben minden nyomozással kapcsolatos tevékenységet lezártak.

A 22 éves Gabrielle Petito eltűnését tavaly szeptember 11-én jelentették be a szülei, tizenegy nappal azután, hogy vőlegénye, Brian Laundrie egyedül tért vissza országjáró túrájukról. A nő holttestét később megtalálták egy wyomingi nemzeti parkban, ám Brian Laundrie addigra eltűnt. A rendőrség nagy erőkkel kereste, noha hivatalosan nem gyanúsították semmivel. Viszont elfogatóparancs volt ellene, mert Petito halálát követően „nem engedélyezett eszközöket használt”: augusztus 30. és szeptember 1. között a férfi a barátnője bankkártyáit használva több mint ezer dollárt (körülbelül háromszázezer forintot) vett fel.

Az egész Egyesült Államokat felkavarta a 22 éves lány halála: eljegyzésük után a pár júniusban útnak indult egy furgonnal, hogy felfedezzék az ország legszebb nemzeti parkjait, élményeikről az Instagram közösségi hálózaton is rendszeresen beszámoltak. Az álom azonban szomorú véget ért: a szerelmesek vélhetően összevesztek, a vita gyilkosságig fajult.

 

Borítókép:  Gabrielle Petito (Forrás: Twitter/FBI Denver)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.