Lavrov: Kizárt, hogy a jelenlegi ukrán vezetéssel tárgyaljunk!

Az orosz külügyminiszter elmondta, csak abban az esetben hajlandók a párbeszédre, ha az ukrán hadsereg leteszi a fegyvert.

Magyar Nemzet
Forrás: The New York Times2022. 02. 25. 13:11
LAVROV, Szergej; PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2022. február 14. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter megbeszélést folytat Vlagyimir Putyin orosz elnökkel (a képen nem látható) Moszkvában 2022. február 14-én. MTI/AP/Szputnyik/Alekszej Nyikolszkij Fotó: Alekszej Nyikolszkij
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

− Nem látjuk a lehetőségét, hogy egy kormányzatot, amely saját népe ellen népirtással és üldöztetéssel lép fel, demokratikusként ismerjünk el − fogalmazott pénteken Szergej Lavrov orosz külügyminiszter. 

Lavrov kizárta annak az esélyét, hogy a jelenlegi ukrán vezetéssel tárgyalásokat folytassanak a háború lezárására, ezzel ismételten utalva arra, hogy Moszkva célja a kijevi kormányzat leváltása.

Az orosz diplomácia vezetője megismételte Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtöki állításait, miszerint az orosz egységek célja az ország „nácitlanítása” és katonai leszerelése. − Jelenleg a kijevi vezetés két külső erő irányítása alatt áll: a nyugati hatalmak, valamint a neonácik rendelkeznek döntéseik felett − mondta Lavrov. 

− Amint az ukrán haderők parancsnoka bejelenti, hogy leteszik a fegyvert, abban a pillanatban készen állunk a tárgyalások megkezdésére 

− fogalmazott a külügyminiszter. Ezt követően elmondta, az orosz egységek nem támadnak civil célpontokat, valamint az ukrán hadsereg által elszenvedett veszteségeket is próbálják minimalizálni. − Kizárólag katonai-stratégiai objektumokat veszünk célba − szögezte le. 

− A különleges katonai művelet hamarosan újra elhozza a békét Ukrajnában és megakadályozza, hogy a konfliktus kiterjedjen Európa más országaira 

− fogalmazott Szergej Nariskin, az orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat (SZVR) vezetője, utalva ezzel arra, 

hogy az orosz művelet hamarosan a végéhez érhet és elmozdíthatják az ukrán kormányt a hatalomból.

Borítókép: Szergej Lavrov orosz külügyminiszter megbeszélést folytat Vlagyimir Putyin orosz elnökkel (a képen nem látható) Moszkvában 2022. február 14-én (Fotó: MTI/AP/Szputnyik/Alekszej Nyikolszkij)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.