Vallása miatt támadtak meg egy férfit az utcán Svédországban + videó

Egy maszkos támadó többször belerúgott egy fakeresztet tartó férfiba az egyik forgalmas téren. A támadásról egy videó is készült, ami hamar bejárta a világhálót – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Forrás: V4NA2022. 02. 22. 19:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A svédországi Göteborgban fényes nappal bántalmaztak az utcán egy férfit, aki fakereszttel a kezében és egy svéd zászlóval a vállán állt a Nordstan bevásárlóközpont előtt. Egy videó szerint a keresztet tartó férfi szóváltásba keveredett két járókelővel, akik közül az egyik többször megrúgta, miközben trágár szavakat kiabált. 

A környéken tartózkodók közül senki sem sietett a pap védelmére.

Svédországban szinte mindennapossá váltak a kereszténység, a papok és az egyházi épületek elleni támadások. 

A Bűnmegelőzési Tanács (Brå) által készített adatok szerint 2012 és 2021 között több mint nyolcszáz esetben merült fel gyűlölet-bűncselekmény gyanúja, amikor templomokat rongáltak meg. A jelentés csak az épületekre és az istentiszteleti helyekre vonatkozik, a keresztények ellen elkövetett bűncselekményekre nem. Ilyen esetekben ráadásul legtöbbször senkit sem vonnak felelősségre. 

Az iszlám vallás bírálóival szemben azonban a svéd rendőrség nagyon határozottan lép fel: 2020 augusztusában a svéd parlament előtt egy férfi megrugdosta a Koránt, ami miatt a rendőrség nagyszabású akciót indított. Az elkövetőnél házkutatást is tartottak, és etnikai csoportok elleni uszítás gyanújával megpróbáltak vádat emelni ellene.

Egy másik esetben, amikor a dán iszlámkritikus Stram Kurs párt tagjai focizni kezdtek a Koránnal a malmöi Stortorget téren, letartóztatták őket etnikai csoport elleni uszítás miatt.

Borítókép: Képernyőkép a videóból (Fotó: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.