A WHO szerint a világjárványnak közel sincs vége

Még mindig jelen van a különösen gyorsan terjedő omikron variáns és annak alvariánsa.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 03. 18. 18:00
null
Bangkok, 2022. március 18. Külföldi turista a bangkoki Vat Arun buddhista templomban 2022. március 17-én. A thaiföldi kormány úgy döntött, hogy a koronavírus elleni vakcinával beoltott turistáktól nem követeli meg a negatív teszt felmutatását az országba való belépéskor. MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit Fotó: Rungrodzs Jongrit
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szóvivője arra hívta fel a figyelmet pénteken, hogy több mint egy hónapos visszaesés után a múlt hét óta világszerte újra emelkedik az újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek száma. Genfi sajtótájékoztatóján Margaret Harris leszögezte: a világjárványnak közel sincs vége, jelenleg a pandémia közepén járunk.

A világszervezet korábban azt jósolta, hogy a járvány akut szakasza idén véget érhet, de ez – sok más tényező mellett – attól is függ, hogy milyen gyorsan sikerül minden országban beoltani a lakosság 70 százalékát.

A WHO adatai szerint múlt héten az egész világon ismét emelkedni kezdett a koronavírusos esetek száma. Ázsiában több helyen és a kínai Csilin tartományban is zárlatokat rendeltek el, hogy megfékezzék a járvány ismételt terjedését. A szervezet úgy véli, az esetszámok újult emelkedése azzal magyarázható, hogy még mindig jelen van a különösen gyorsan terjedő omikron variáns és annak alvariánsa, illetve azzal, hogy a legtöbb helyen feloldották a járványügyi korlátozásokat.

Borítókép: Külföldi turista a bangkoki Vat Arun buddhista templomban 2022. március 17-én. A thaiföldi kormány úgy döntött, hogy a koronavírus elleni vakcinával beoltott turistáktól nem követeli meg a negatív teszt felmutatását az országba való belépéskor. (Fotó: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.