időjárás 7°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Az Anonymous közzétette az orosz központi banktól megszerzett dokumentumokat

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.03.26. 09:40 2022.03.26. 10:04
Az Anonymous közzétette az orosz központi banktól megszerzett dokumentumokat

Az Anonymous nemzetközi hackercsoport nyilvánosságra hozta az orosz központi banktól megszerzett dokumentumokat − írta az EFE spanyol hírügynökség a csoport Twitter-bejegyzésére hivatkozva szombaton. Az Anonymous megerősítette: az Ukrajnát támogató #OpRussia művelet keretében 

feltörte az orosz központi bank számítógépes biztonsági rendszerét és 28 gigabájtnyi dokumentumot szerzett meg, amelyeket több felületen nyilvánosságra hozott az interneten. A csoport hozzátette: ha a szóban forgó linkek elérhetőségét blokkolják, akkor másik felületen osztja meg az információkat.

A hackercsoport állítása szerint a több tízezer dokumentum megállapodásokat, levelezéseket, átutalásokat, az oligarchák üzleti titkait, eltitkolt gazdasági jelentéseket, más országokkal kötött kereskedelmi megállapodásokat és nyilatkozatokat tartalmaz, valamint információkat a kormány regisztrált támogatóiról, videókonferenciákról és a használt programokról.

Az Anonymous egy videóban arra figyelmeztette Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy minden titkát nyilvánosságra fogják hozni. A hackercsoport a felvételen „hazugnak, diktátornak, háborús bűnösnek és gyermekgyilkosnak” nevezte a moszkvai vezetőt.

Vlagyimir Putyin, egy titok sincs biztonságban, mindenhol ott vagyunk: a palotádban, ahol eszel, az asztalodnál, a hálószobádban

− mondta egy maszkos hacker.

Borítókép: A hackercsoport jellegzetes maszkját viselő férfi (Fotó: CNBC)

Háború Ukrajnában

Több mint ötszáz település van még mindig áram nélkül Ukrajnában

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.