Késsel támadtak egy papra és egy apácára Franciaországban

A támadás mise közben történt, az áldozatok nincsenek életveszélyes állapotban, a támadót elfogták.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Le Figaro2022. 04. 24. 13:04
null
FRANCE-NICE-ATTACK-RELIGION Fotó: VALERY HACHE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Késsel támadtak egy papra, majd egy apácára is Franciaország déli részén, a Saint-Pierre-d’Arène nizzai katolikus templomban – jelentette vasárnap a Nice Matin című helyi lap. A Le Figaro című francia lapnak az ügyészség megerősítette az értesülést. Gérald Darmanin francia belügyminiszter Twitter-üzenetben számolt be a támadásról, s azt írta,

a pap nincs életveszélyben, a támadót pedig elfogták és azonnal ki is hallgatták.

A 20 Minutes című helyi lap internetes híradása szerint a támadás mise közben történt, a merénylő a pap segítségére siető apácát is megsebesítette, bár a nőnek sikerült kicsavarnia a támadó kezéből a kést. Christian Estrosi, a város polgármestere először a Twitteren, majd újságírókkal is azt közölte, hogy egyik áldozat sincs életveszélyes állapotban. A BFM francia hírtelevízió információi szerint a késszúrások az 57 éves, lengyel származású pap tüdejét érték. A 72 éves apáca könnyebb sérüléseket szerzett.

A polgármester, aki azonnal a templomhoz sietett, úgy vélekedett, hogy a támadó valószínűleg zavart elméjű.  

A férfi kihallgatásáról nem hoztak nyilvánosságra információkat, egyelőre nem tudni, mi állt a támadás hátterében. Annyi tudható, hogy francia állampolgár, 1991-ben született Fréjusben. A rendőrség arra intette a helybélieket, hogy kerüljék el a katolikus templom környékét.

Történt már merényleg nizzai templomban 

Emlékezetes, másfél évvel ezelőtt három embert megölt egy tunéziai illegális bevándorló egy késes támadásban a dél-franciaországi Nizza város Notre-Dame-templomának közelében. Az elkövető a templomban rontott idős emberekre, kettejük torkát átvágta, egyiküket szinte lefejezte, egy másik áldozat pedig a templom sekrestyése volt. A harmadik nőt többször megszúrta, neki még sikerült egy közeli kávézóba menekülnie, de később belehalt sérüléseibe. Szemtanúk szerint a merénylő folyamatosan azt ordibálta, hogy „Allah akbar!”(Allah a legnagyobb!).
 


 

Borítókép: Zajlik a helyszínelés a nizzai Saint-Pierre-d’Arène katolikus templomban 2022. április 24-én. (Fotó: AFP/Valery Hache)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.