Komoly következményekkel járna, ha Olaszország lemondana az orosz gázról

Az olasz kormányfő szerint a helyzet napról napra egyre súlyosabbá válik, ami nem zárja ki további megszorító lépések bevezetését.

Jánosi Dalma (Róma, MWH)
2022. 04. 07. 14:31
DRAGHI, Mario
Róma, 2022. március 31. Mario Draghi olasz miniszterelnök az Ukrajna és Oroszország közötti esetleges béketárgyalások feltételeirõl beszél a külföldi sajtó újságíróinak tartott sajtótájékoztatón Rómában 2022. március 31-én. MTI/AP/Domenico Stinellis Fotó: Domenico Stinellis
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mario Draghi miniszterelnök szerint nem kizárt, hogy az elkövetkező hónapokban a légkondi működtetése és az ukrán béke között kell majd választaniuk az olaszoknak.

Mario Draghi kormányfő sajtótájékoztatón válaszolt az újságírók kérdéseire, azt illetően, hogy szándékában áll-e a kormánynak elzárni az orosz gázcsapokat. A minisztertanács elnöke úgy válaszolt, egyelőre nincs tervben, hogy Olaszország lemondjon az orosz gázról. A helyzet azonban napról napra egyre súlyosabbá válik, ami nem zárja ki további megszorító lépések bevezetését. Az olasz kormány az európai és atlanti partnerek döntését fogja követni a kérdésben.

Amennyiben egyöntetű döntés születik a gázembargóról, mi boldogan követjük

– jelentette be Draghi.

Az a kérdés, hogy a békét választjuk-e vagy a légkondikat

– szögezte le az újságíróknak az olasz miniszterelnök.

Forrás: Lastampa.it

Borítókép: Mario Draghi olasz miniszterelnök (Fotó: MTI/AP/Domenico Stinellis)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.