időjárás 36°C Pál 2022. június 30.
logo

Követendő példaként tekint Orbán Viktorra az olasz jobboldal

Jánosi Dalma (Róma)
2022.04.28. 11:40 2022.04.28. 23:24
Követendő példaként tekint Orbán Viktorra az olasz jobboldal

Értékes tapasztalatcsereként jellemezték az Orbán Viktorral való személyes találkozójukat az olasz jobboldali politikusok. A Magyar Nemzet megkeresésére az olasz kormánypárti Liga szenátora, Simone Pillon elmondta: a magyar miniszterelnök bátorítja az olasz politikusokat.

Jó látni, hogy vannak olyan európai országok és kormányok, mint amilyen Magyarországé, amelyek megvívták harcukat a gender és a mainstream ellen. Akiknek van bátorságuk kiállni az igazság és a természet törvényei mellett, és azt állítani, hogy a gyermekeknek joguk van egy anyához és egy apához

– fogalmazott lapunknak a politikus.

Orbán Viktor múlt héten tett hivatalos látogatást a Vatikánban, az április 3-i parlamenti választás utáni első hivatalos útján azonban a magyar kormányfő nemcsak Ferenc pápával találkozott, hanem az olasz jobboldal meghatározó alakjaival, köztük a bevándorlásellenes Ligát vezető Matteo Salvinivel is. A tárgyalások középpontjában olasz lapok szerint Olaszország és Magyarország nemzetközi helyzete és kapcsolatai álltak, különös tekintettel a gazdaságra és a beruházásokra.

Simone Pillon elmondta: az Orbán Viktorral folytatott beszélgetése során a magyar kormányfő emlékeztette arra, hogy a magyar alaptörvény egyértelműen leszögezi: az anya nő, az apa férfi, a gyermekeknek pedig joguk van biológiai nemüknek megfelelő neveltetésben részesülni ideológiai behatás nélkül.

A szenátor szerint a magyar kormány valójában az olaszok csendes többségének a véleményét is megfogalmazza a nemzetközi közösség felé.

Az olaszoknak és az európaiaknak még mindig stabil az értékrendszerük, hiába is próbálja az ellenkezőjét beállítani a liberális sajtó 

– állítja a szenátor, majd kitért arra is: az  igazság az, hogy az olaszok hisznek a családban és ideológiai behatásoktól függetlenül szeretnék nevelni gyermekeiket.

Mint fogalmazott, a magyar miniszterelnökkel való találkozója még jobban megerősítette harcában, melyet továbbra is elszántan folytat. „Bátorítást és biztonságot jelent számunkra, hogy Orbán Viktor és Magyarország kiáll az élet védelmében és a családok mellett. Abban reménykedünk, hogy Olaszországnak is hasonló kormánya lehet” – mondta Pillon.

Szerdán egyébként ismét benyújtották az olasz parlamentben a baloldal által kezdeményezett, a homo- és transzfóbiát büntető törvényjavaslatot, amelyet tavaly októberben a jobboldal összefogásának köszönhetően a szenátorok egyhangúlag elutasítottak. Az Alessandro Zan képviselő nevét viselő kezdeményezés többek között a gender iskolai oktatását is kötelezővé tenné minden szintű oktatási intézményben. A Liga szenátora az újbóli támadással kapcsolatban elmondta:

a baloldali Demokrata Párt elnöke, Enrico Letta, valamint a törvénytervezet megfogalmazója, Alessandro Zan jól tudják, hogy esélytelen próbálkozásba kezdtek. A parlament már elutasító véleményt nyilvánított és ebben nem történik változás a jövőben sem.

Pillon úgy fogalmazott, pártja és jobboldali szövetségeseik nem engednek teret az ideológiai nyomásnak és a genderpropagandának.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök és a Liga szenátora, Simone Pillon Rómában (Forrás: Twitter)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.