Maszkviselési korlátozásokat oldanak fel Csehországban

A kórházakban fokozatosan javul a helyzet, miközben a fertőzöttek száma is csökken.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 04. 11. 9:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csehországban április 14-i hatállyal feloldják a koronavírus-járvány nyomán kötelezővé tett, FFP2-es maszkviselésre vonatkozó szabályokat a buszokon és vonatokon – jelentette be vasárnap Vlastimil Valek cseh egészségügyi miniszter. A CT cseh közszolgálati televíziónak a járványügyi körülményeket ismertetve elmondta, hogy

a kórházakban fokozatosan javul a helyzet, miközben a fertőzöttek száma is apad.

A húsvéti utazási szezonra a liberális konzervatív prágai vezetés már feloldotta a beutazási korlátozásokat. A maszkviselés azonban továbbra is kötelező marad az egészségügyi, illetve az idősgondozó létesítményekben.

A legfrissebb adatok szerint az utóbbi egy hétben átlagosan 295 új fertőzött jutott 100 ezer lakosra.

A csaknem 11 millió lakosú Csehországban az utóbbi négy hétben mintegy 190 ezer új fertőzöttet azonosítottak, akik közül ezen idő alatt 772-en hunytak el a kórban, amivel a járvány kitörése óta a koronavírus halálos áldozatainak száma 39 872-re emelkedett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.