Szijjártó Péter: A magyar kormány figyelemmel követi a szokatlan szlovák belpolitikai eseményeket

– Mi itt Magyarországon figyelemmel követjük a Szlovákiában jelenleg zajló szokatlan belpolitikai eseményeket – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek szombaton.

Forrás: MTI2022. 04. 23. 16:54
SELAKOVIC, Nikola; SZIJJÁRTÓ Péter
Szijjártó Péter fogadta Nikola Selakovic szerb külügyminisztert Fotó: MTI/Rosta Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: a hírek szerint az ellenzék vezetőjét börtönbe akarják küldeni, ezért most indokolt a szokásosnál is nagyobb és szorosabb figyelem.

A politikus azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy a szlovák rendőrség különleges egysége, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség eljárást indított Robert Fico korábbi szlovák kormányfő, a jelenleg ellenzéki Irány – Szociáldemokrácia (Smer–SD) párt elnöke, valamint kormányának egykori belügyminisztere, Robert Kalinák ellen.

A két szlovák politikust bűnszövetkezet létrehozásával és támogatásával, hivatali jogkörrel való visszaéléssel, valamint kereskedelmi, bank-, postai, távközlési és adótitok veszélyeztetésének ismételt elkövetésével gyanúsították meg.

Robert Fico szombaton sajtótájékoztatón a vádakat alaptalannak és politikai bosszúnak minősítette.

Borítókép: Szijjártó Péter (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.