Az Egyesült Államokban a járvány halálos áldozatainak száma átlépte az egymilliót

Az országban korábban feloldották a maszk viselésének követelményét.

MTI
2022. 05. 12. 14:46
amerika covid
(FILES) In this file photo taken on April 22, 2020, a woman in a mask walks past a mural of a hand by French artist JR on the side of a building in New York City. - America is about to cross one million deaths from Covid-19, a grim milestone that comes as cities like New York try to turn the page on the pandemic despite threats of another surge. "It's unfathomable," Diana Berrent, one of the first people in New York state to catch coronavirus, said of the toll that has far exceeded the highest estimates of epidemiologists at the outbreak in spring 2020. Then, New York City was the virus epicenter. Hospitals and morgues overflowed and empty streets rang to the sound of ambulance sirens as ex-president Donald Trump responded chaotically in Washington. (Photo by TIMOTHY A. CLARY / AFP) Fotó: TIMOTHY A. CLARY / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államokban a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma meghaladta az egymilliót – jelentette be csütörtökön a washingtoni Fehér Ház. – Ébernek kell maradnunk a világjárvánnyal szemben, és mindent meg kell tennünk a lehető legtöbb emberélet megmentése érdekében, ahogy azt eddig is megtettük minden korábbinál több teszttel, vakcinával és kezeléssel – írta nyilatkozatában Joe Biden elnök. Az országban több hónapig tartó csökkenés után egy hónapja ismét emelkedik a megbetegedések napi száma.

A halálos áldozatok számában az Egyesült Államok világelső, megelőzi Brazíliát, Indiát és Oroszországot is.

Az országban korábban feloldották a maszk viselésének követelményét, és most már csak a beltéri használatot javasolják. Sok helyütt ugyanakkor – például a gazdasági és kulturális központ New Yorkban – a maszkok még mindig nagyon gyakoriak az utcán is.

Az Egyesült Államokban a lakosság 66 százaléka, a 65 év felettieknek pedig több mint kilencven százaléka teljes oltást kapott. A vakcina negyedik adagja viszont jelenleg csak az ötven év felettiek számára érhető el.

 

Borítókép: A maszk viselése sem kötelező (Fotó: AFP/Timothy A. Clary)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.