időjárás 18°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Az Egyesült Államokban a járvány halálos áldozatainak száma átlépte az egymilliót

MTI
2022.05.12. 14:46 2022.05.12. 14:48
 Az Egyesült Államokban a járvány halálos áldozatainak száma átlépte az egymilliót

Az Egyesült Államokban a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma meghaladta az egymilliót – jelentette be csütörtökön a washingtoni Fehér Ház. – Ébernek kell maradnunk a világjárvánnyal szemben, és mindent meg kell tennünk a lehető legtöbb emberélet megmentése érdekében, ahogy azt eddig is megtettük minden korábbinál több teszttel, vakcinával és kezeléssel – írta nyilatkozatában Joe Biden elnök. Az országban több hónapig tartó csökkenés után egy hónapja ismét emelkedik a megbetegedések napi száma.

A halálos áldozatok számában az Egyesült Államok világelső, megelőzi Brazíliát, Indiát és Oroszországot is.

Az országban korábban feloldották a maszk viselésének követelményét, és most már csak a beltéri használatot javasolják. Sok helyütt ugyanakkor – például a gazdasági és kulturális központ New Yorkban – a maszkok még mindig nagyon gyakoriak az utcán is.

Az Egyesült Államokban a lakosság 66 százaléka, a 65 év felettieknek pedig több mint kilencven százaléka teljes oltást kapott. A vakcina negyedik adagja viszont jelenleg csak az ötven év felettiek számára érhető el.

 

Borítókép: A maszk viselése sem kötelező (Fotó: AFP/Timothy A. Clary)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.