Civil lakosok újabb csoportjai hagyták el Azovsztal épületét

Csütörtök óta ez volt az első alkalom, hogy emberek jöttek elő a mariupoli létesítményből.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 05. 06. 21:02
null
Zaporizzsja, 2022. május 4. A mariupoli Azovsztal acélmûbõl kimenekített emberek busszal érkeznek a délkelet-ukrajnai Zaporizzsjába 2022. május 3-án. Ukrán illetékesek szerint mintegy 100 civilt evakuáltak az acélgyárból, amely az utolsó ukrán ellenõrzés alatt álló terület Mariupolban. MTI/EPA/Roman Pilipej Fotó: Roman Pilipej
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Civil lakosok egy 12 és egy 13 fős csoportja hagyta el a mariupoli Azovsztal acélmű épületét – közölte péntek este a Rosszija 1 orosz állami televízió. Az orosz haderő csütörtöktől szombatig egyoldalú fegyvernyugvást hirdetett meg a reggel 8 és délután 18 óra közötti időszakra, humanitárius folyosókat biztosítva a távozni kívánó civileknek a Moszkva szerint utolsóként ukrán kézben maradt mariupoli létesítményből.

Csütörtök óta ez volt az első alkalom, hogy emberek jöttek elő Azovsztalból. Az evakuáltak között gyerekek is vannak.

Borítókép: A mariupoli Azovsztal acélműből kimenekített emberek busszal érkeznek a délkelet-ukrajnai Zaporizzsjába 2022. május 3-án (Fotó: MTI/EPA/Roman Pilipej)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.