időjárás 36°C Pál, Péter 2022. június 29.
logo

Donald Trump nem szigorítana a fegyverszabályozásokon

Magyar Nemzet
Forrás: Bloomberg
2022.05.28. 10:27 2022.05.28. 11:30
Donald Trump nem szigorítana a fegyverszabályozásokon

A világunkban jelenlévő gonosz nem indok arra, hogy lefegyverezzük azon fegyverszerető állampolgárainkat, akik tudják, hogyan kell használni azokat

− fogalmazott Donald Trump korábbi amerikai elnök az Nemzeti Fegyverszövetség (NRA) éves találkozóján pénteken Houstonban. Hozzátette; éppen a gonoszság jelenléte a legjobb indok arra, hogy miért szükséges a fegyverviselés. Trump odaszúrt Greg Abbott texasi kormányzónak is, aki a körülményekre való tekintettel − a héten történt 21 halálos áldozatot követelő uvaldei iskolai lövöldözésre − az előzetes tervekkel ellentétben nem vett részt az eseményen.

Egyesekkel ellentétben én nem okozok csalódást azzal, hogy nem jelenek meg

− mondta Trump. 

A korábbi elnök beszédében kitért arra is, hogy míg Ukrajnát dollármilliárdokkal támogatja Washington, addig saját iskolái és a gyermekek biztonságára nem fordít elég erőforrást. 

Ha az Egyesült Államok milliárdokat tud küldeni Ukrajnának, akkor azt is meg kell tudnunk tenni, hogy gyermekeink biztonságban legyenek az országban

− mutatott rá Trump. Hozzátette; Irakban és Afganisztánban a semmire költöttek el hatalmas összegeket nemzetépítés címszóval, ezeket a forrásokat hatékonyabban is fel lehetett volna használni, például az amerikai iskolák védelmének biztosítására. 

Az amerikai fegyverlobbi legnagyobb eseményével egy időben a helyszínen ellentüntetést is szerveztek, pár százan vettek részt rajta, akik a fegyverszabályozások szigorítását követelték. 

Borítókép: Donald Trump korábbi amerikai elnök az NRA éves találkozóján, 2022 május 27-én, Houstonban (Fotó: Getty Images/Brandon Bell)