időjárás 8°C Aurél 2022. október 5.
logo

Kovács Zoltán a BBC-nek: Magyarország megvétózza az Oroszországgal szembeni olajembargót

Forrás: Mandiner
2022.05.04. 20:55 2022.05.05. 00:46
Kovács Zoltán a BBC-nek: Magyarország megvétózza az Oroszországgal szembeni olajembargót

Az államtitkár szerint a javaslat elfogadhatatlan és tönkretenné a magyar gazdaságot – írja a Mandiner.

Magyarország megvétózza az EU azon javaslatát, amely az orosz olajimport betiltásáról szól – jelentette ki a BBC-nek Kovács Zoltán. Magyarország kormányzati kommunikációért felelős államtitkára leszögezte, a javaslat „elfogadhatatlan” és „tönkretenné a magyar gazdaságot”.

Az uniós javaslat elfogadásához az EU mind a 27 tagállamának jóváhagyására szükség van, így Magyarország vétója elegendő ahhoz, hogy a szankciók ne lépjenek életbe.

A BBC műsorában a következő beszélgetés zajlott le a műsorvezető és az államtitkár között:

„Stephen Sackur: Tehát azt mondja, hogy amikor egységes uniós fellépésről van szó, akkor élni fognak a vétójukkal. Ezt fogják tenni?

Kovács Zoltán: Röviden igen. De önnek is tudnia kell, hogy miként működik az Európai Unió. A javaslat Brüsszelből érkezik... vagyis az Európai Unió adminisztratív, bürokratikus központjából – nem a tagországoktól.

Pontosan tudják, hogy amit javasolnak, az ellenkezik a magyar érdekekkel, nem megvalósítható, és ha ezt támogatjuk, akkor teljesen tönkretesszük a magyar gazdaságot.”

Borítókép: Kovács Zoltán (Forrás: Facebook)

Brüsszeli olajembargó

Gyorsított engedélyezéssel télen már termelhet az első kút a békési gázmezőn

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.