Merénylethullám söpört végig Afganisztánon

Az észak-afganisztáni Mazari-Sarífban, Kabulban és az északi Balh tartományban is pokolgépeket robbantottak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 05. 25. 20:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három pokolgép robbant szerdán az észak-afganisztáni Mazari-Sarífban, illetve egy negyedik a főváros, Kabul egyik mecsetjében − közölték a helyi hatóságok. A tartományi katonai parancsnok szóvivője szerint Mazari-Sarífban kisbuszokba rejtett pokolgépekkel robbantottak. 

Úgy tudni, legalább kilenc halálos áldozat és tizenöt sebesült van.

− Az áldozatok mind civilek, köztük nők és gyermekek is vannak − mondta egy kórházi illetékes.

Az afgán főváros Hazrat Zakaríja nevű mecsetjét is robbanás rázta meg a nap folyamán. Hálid Zadrán rendőrségi szóvivő szerint a célpont a hívők közössége volt. Az Emergency nevű olasz civil szervezet által működtetett egyik kabuli kórház szerint öt holttestet és több mint 12 sebesültet szállítottak be. A hatóságok ugyanakkor csak két sebesültről számoltak be.

Az északi Balh tartományban is pokolgépes merényletet követtek el, amelynek tizenöt sebesültje volt.

Az utóbbi hónapokban száznál is több halálos áldozatot követelő terrorcselekmény-hullám söpört végig Afganisztánon. A legtöbb merénylet elkövetőjeként a tavaly hatalomra került radikális iszlamista tálibokkal ellenséges viszonyban lévő Iszlám Állam dzsihadista szervezet jelentkezett.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.