Rendőrségi reformok a woke jegyében: antirasszizmus-előadásokat tesznek kötelezővé

A rendőrfőnököket tömörítő Országos Tanács kedden tette közzé ezzel kapcsolatos cselekvési tervét Angliában és Walesben – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2022. 05. 25. 16:48
null
Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fekete történelem és antirasszizmus

– a jövőben ilyen tematikájú előadásokon kell majd kötelezően részt venniük Angliában és Walesben a rendőröknek, ez derült ki kedden a Brit Rendőrfőnökök Országos Tanácsa (NPCC) által közzétett cselekvési tervből. A lépéssel a tanács célja az, hogy csökkenjen a feketéket sújtó diszkrimináció – írja a Breitbart cikkében.

A szervezet sajtóközleménye szerint a tervért felelős tisztviselők azt remélik, hogy a kötelező képzések csökkentik majd azon eseteknek számát, amelyek során a rendőrök erőszakkal lépnek fel a feketékkel szemben. A tisztviselők azt is szeretnék elérni, hogy több rendőr vallja magát woke-nak, azaz felvilágosultnak, jegyzi meg a portál. Ebben bízik a terv bevezetésének felügyeletéért felelős elnök, Abimbola Johnson is.

A woke szót sokan úgy kezelik, mintha az negatív lenne, pedig nem az. Woke-nak lenni csak annyit jelent, hogy érzékenyek vagyunk a társadalomban tapasztalható igazságtalanságra

– mondta Johnson a The Telegraphnak nyilatkozva.

Szeretném, ha a rendőrség valóban elgondolkodna azon, hogy mit is jelent ez a meghatározás, és ha valaki antirasszistává akar válni, akkor el kell viselnie, hogy woke-nak bélyegzik

– tette hozzá Johnson.

A Breitbart egyik tavaly decemberi cikkéből az is kiderül, Abimbola Johnson szerint a rendőröknek nyilvánosan is el kellene ismerni a szerveiknél jelen lévő intézményi rasszizmust ahhoz, hogy a brit erők megfelelő kapcsolatot tudjanak kiépíteni az úgynevezett fekete, ázsiai és kisebbségi etnikumú közösségekkel. A rendőri szervek ezt végül visszautasították.

A Breitbart cikke egyfajta érdekességként azt is megjegyzi, hogy a képzésekről szóló friss cselekvési tervet a rendőri szervezet szinte napra pontosan George Floyd halála után két évvel hozta nyilvánosságra. Floyd esete után többek között a Black Lives Matter mozgalom tagjaival tüntetéshullám robbant ki az Egyesült Államokban, a demonstrációk sok esetben erőszakba csaptak át.

Az eredeti cikk ide kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.