A KMKSZ-t nyugtalanítja az erősödő magyarellenes médiakampány

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség üdvözölte Magyarország támogatását Ukrajna tagjelöltségében.

MTI
2022. 06. 24. 14:39
BRENZOVICS László
Sátoraljaújhely, 2021. július 23. Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke beszédet mond Sátoraljaújhelyen, a Kárpát-medencei Nyári Szabadegyetemen 2021. július 23-án. MTI/Vajda János Fotó: MTI/Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöksége üdvözli, hogy Magyarország támogatta Ukrajna európai uniós tagjelölti státusát, egyben köszönetét fejezi ki a magyar kormánynak azokért az erőfeszítésekért, amelyeket a béke helyreállítása és a humanitárius helyzet enyhítése érdekében tesz.

A kialakult háborús helyzetben valamennyi ukrán állampolgár számára reménykeltő, hogy Ukrajna a jövőben teljes jogú EU tagországgá válhat

– áll a nyilatkozatban.

Orbán Viktor miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő napokban lezajlott telefonos megbeszélésével kapcsolatban a KMKSZ biztatónak nevezte, hogy a felek egyetértettek a párbeszéd folytatásának szükségességében. 

Ugyanakkor nyugtalanságra ad okot az, hogy az ukrán sajtóban újra erősödött a magyarellenes médiakampány, és tovább folytatódott a magyarok lejáratása 

– fogalmaz az elnökség nyilatkozata.

A KMKSZ előremutatónak tartja, hogy idén is folytatódnak az anyaország által indított szociális programok és gazdasági támogatások, melyek az elmúlt években is nagyban segítették az itt élő közösség megmaradását, vidékünk fejlődését – zárul a dokumentum.

 

Borítókép: Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke beszédet mond Sátoraljaújhelyen, a Kárpát-medencei Nyári Szabadegyetemen 2021. július 23-án. (Fotó: MTI/Vajda János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.