Bombafenyegetés osztrák bíróságoknak, zsidó szervezeteknek

A háttérben iszlamistákhoz köthető, folyamatban lévő büntetőeljárások állhatnak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 06. 27. 19:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Számos bombafenyegetés érkezett be hétfőn a bécsi, a grazi és a St. Pölten-i bíróságokhoz, az osztrák zsidó közösséghez, valamint a fővárosi iskolákhoz – közölte az osztrák belügyminisztérium.

A háttérben iszlamistákhoz köthető, folyamatban lévő büntetőeljárások és rendőrségi intézkedések állhatnak – tudatta a belügyi tárca.

A bombafenyegetést tartalmazó levelekben ugyanakkor nyílt antiszemitizmus mellett említést tesznek az ukrajnai konfliktusról is.

Pokolgépekkel bosszuljuk meg az Ukrajnának nyújtott segítségüket és hogy gyilkolják Csecsenföldről származó testvéreinket

– idézett az APA osztrák hírügynökség az üzenetekből.

A belügyminisztérium szerint a rendőrség óvintézkedéseket tett, és tűzszerészeti szakismeretekkel rendelkező kollégákat mozgósított a fenyegető levelekben megjelölt helyszínekre. Ugyanakkor az érintett épületek első átvizsgálása eddig nem hozott eredményt.

Gerhard Karner belügyminiszter közölte, hogy az állambiztonsági szolgálat és a hírszerzés is nyomozást indított az ügyben. Mint mondta, az európai partnerekkel szoros együttműködésben folyó vizsgálatok az iszlamista terrorizmus jelentette fenyegetésekre összpontosítanak.

Az APA felidézte, hogy a grazi tartományi büntetőbíróságon hétfőn harmadfokon indult eljárás négy feltételezett dzsihadista, köztük egy iszlamista hitszónok ellen, aki arra ösztökélt családokat, hogy Szíriában csatlakozzanak az Iszlám Állam terrorszervezethez.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.