időjárás 24°C Ibolya 2022. augusztus 7.
logo

Bombafenyegetés osztrák bíróságoknak, zsidó szervezeteknek

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.06.27. 19:58 2022.06.27. 20:28

Számos bombafenyegetés érkezett be hétfőn a bécsi, a grazi és a St. Pölten-i bíróságokhoz, az osztrák zsidó közösséghez, valamint a fővárosi iskolákhoz – közölte az osztrák belügyminisztérium.

A háttérben iszlamistákhoz köthető, folyamatban lévő büntetőeljárások és rendőrségi intézkedések állhatnak – tudatta a belügyi tárca.

A bombafenyegetést tartalmazó levelekben ugyanakkor nyílt antiszemitizmus mellett említést tesznek az ukrajnai konfliktusról is.

Pokolgépekkel bosszuljuk meg az Ukrajnának nyújtott segítségüket és hogy gyilkolják Csecsenföldről származó testvéreinket

– idézett az APA osztrák hírügynökség az üzenetekből.

A belügyminisztérium szerint a rendőrség óvintézkedéseket tett, és tűzszerészeti szakismeretekkel rendelkező kollégákat mozgósított a fenyegető levelekben megjelölt helyszínekre. Ugyanakkor az érintett épületek első átvizsgálása eddig nem hozott eredményt.

Gerhard Karner belügyminiszter közölte, hogy az állambiztonsági szolgálat és a hírszerzés is nyomozást indított az ügyben. Mint mondta, az európai partnerekkel szoros együttműködésben folyó vizsgálatok az iszlamista terrorizmus jelentette fenyegetésekre összpontosítanak.

Az APA felidézte, hogy a grazi tartományi büntetőbíróságon hétfőn harmadfokon indult eljárás négy feltételezett dzsihadista, köztük egy iszlamista hitszónok ellen, aki arra ösztökélt családokat, hogy Szíriában csatlakozzanak az Iszlám Állam terrorszervezethez.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.