Következő mérkőzések
Szlovákia
15:002024. június 21.
Ukrajna
Lengyelország
18:002024. június 21.
Ausztria

Gál Kinga szerint azonos feltételek kellenek a tagjelöltséghez

A Fidesz európai parlamenti képviselője is megerősítette, támogatjuk Ukrajna, Moldova és Grúzia tagjelölti státusát.

MTI
2022. 06. 22. 19:51
GÁL Kinga;
Budapest, 2020. október 29. Gál Kinga fideszes európai parlamenti képviselõ, miután átvette a NOE-díjat a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) belvárosi központjában tartott ünnepségen 2020. október 29-én. A NOE-díjat a családokért, kiemelten a nagycsaládokért végzett rendkívüli, áldozatos munkájáért Gál Kinga fideszes és Hölvényi György KDNP-s európai parlamenti képviselõk vehették át. MTI/Mohai Balázs Fotó: MTI/Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország támogatja Ukrajna, Moldova és Grúzia tagjelölti státusát, de a nyugat-balkáni országok európai integrációját is fel kell gyorsítani – jelentette ki Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselője az MTI-nek adott szerdai brüsszeli nyilatkozatában.

A képviselő elmondta: a Fidesz EP-képviselőinek az az álláspontja, hogy a bővítéspolitikának új lendületet kell vennie, az európai egység geopolitikai, biztonsági és gazdasági érdekei is ezt kívánják. Hozzátette: 

az országok tagjelöltségét azonos értékek és feltételek mellett kell mérlegelni, ezért Ukrajna és Moldova tagjelöltségének támogatása mellett Grúziának és Bosznia-Hercegovinának is biztosítani kell a tagjelöltséget egy ütemben, mivel az EU csak így tudja hitelességét megőrizni.

Mint mondta, a nyugat-balkáni bővítési folyamat előmozdítása és felgyorsítása nem várhat tovább, az egész uniónak és a magyaroknak is az az érdeke, hogy a régió biztonsága és stabilitása megmaradjon. Gál Kinga hozzátette: Magyarország azt szorgalmazza, hogy Szerbiával és Montenegróval is új csatlakozási fejezetek nyíljanak meg, Észak-Macedóniával és Albániával csatlakozási tárgyalások induljanak el, Koszóvó pedig kapjon vízummentességet.

Természetesen minden ország eleget kell hogy tegyen a csatlakozási feltételeknek, beleértve a hagyományos nemzeti kisebbségek védelmét biztosító koppenhágai kritériumokat

– hívta fel a figyelmet az uniós parlamenti képviselő.

 

Borítókép: Gál Kinga fideszes európai parlamenti képviselő, miután átvette a NOE-díjat a Nagycsaládosok Országos Egyesületének belvárosi központjában tartott ünnepségen 2020. október 29-én (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.