időjárás 25°C Emőd 2022. augusztus 9.
logo

Legalább harmincan meghaltak egy szomáliai terrortámadásban

MTI
2022.06.17. 18:51 2022.06.17. 19:02
Legalább harmincan meghaltak egy szomáliai terrortámadásban

Legalább harminc ember életét vesztette az as-Sabáb szomáliai iszlamista terrorszervezet pénteki támadásában a közép-szomáliai Bahdóban – jelentették be a helyi hatóságok.

A szélsőséges iszlamista terrormilícia tagjai először egy autóba rejtett pokolgépet robbantottak fel, ezután lövöldözni kezdtek – számolt be a történtekről egy helyi rendőrszóvivő. A rendőrség és szemtanúk beszámolója szerint a támadás heves összecsapásba torkollott az as-Sabáb tagjai és más fegyveresek, köztük katonák és felfegyverzett helyi lakosok között. A hatósági beszámolók szerint ez volt az egyik legtöbb áldozatot követelő támadás abban a régióban.

A halottak közül húsz a terrorszervezet tagja, a többi polgári személy vagy rendőr.

Szomália elnöke, Haszán Sejk Mohamud, néhány héttel ezelőtti beiktatása során a terrorizmus elleni harc fokozását tűzte ki célul. A terrorizmus mellett Szomália jelenleg az elmúlt negyven év legsúlyosabb aszályait vészeli át, ami miatt százezreket fenyeget éhínség is.

 

Borítókép: Detonáció helyszíne Mogadishuban egy korábbi támadásnál. 2022. január 12-én, miután autóba rejtett pokolgép robbant a szomáliai főváros nemzetközi repülőterére vezető útnál (Fotó: MTI/EPA/Said Yusuf Warsame)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.