Lövöldözés volt egy templomnál az Egyesült Államokban

Három ember meghalt csütörtökön abban a lövöldözésben, amely egy templom közvetlen közelében zajlott le az egyesült államokbeli Ames városban, Iowa államban.

Forrás: MTI2022. 06. 03. 7:03
null
Laguna Woods, 2022. május 16. Helyszínelõ szalag a Geneva nevû presbiteriánus templom körül a kaliforniai Laguna Woods településen 2022. május 15-én. A dél-kaliforniai templomban kora délután lövöldözés tört ki, amelyben legalább egy ember meghalt és öt megsebesült. Egy gyanúsítottat õrizetbe vettek, de a kaliforniai hatóságok nem nyilatkoztak a templomi lövöldözés lehetséges indítékáról. MTI/AP/Damian Dovarganes Fotó: Damian Dovarganes
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség közlése szerint a templom parkolójában egy férfi lőtt agyon két nőt, majd magával is végzett. A lövöldözés alatt a templomban sokan tartózkodtak, éppen szertartás folyt.

A támadás okait egyelőre nem sikerült kideríteni, de a rendőrség annyit már megállapított, hogy a lövöldöző másokra nem akart fegyvert emelni, és társai sem voltak.

Nem sokkal korábban Joe Biden amerikai elnök szenvedélyes beszédet tartott az elmúlt hetek amerikai fegyveres ámokfutásairól, és a fegyvertartás szabályainak szigorítására szólította fel a kongresszust.

Borítókép: Helyszínelő szalag egy presbiteriánus templom körül, ahol lövöldözés tört ki – a kép illusztráció (Fotó: MTI/AP/Damian Dovarganes)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.