Megkezdték az öt év alatti gyerekek oltását az Egyesült Államokban

Az amerikai közegészségügyi hatóságok szerint ezzel súlyos megbetegedések és halálesetek előzhetők meg.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 06. 22. 10:35
MODERNA ANNOUNCES A VACCINE AGAINST COVID-19 EFFECTIVE AT 94.5% AND STOCK MARKETS CLOSED WIT RECORD INCREASES.
HEALTH-COVID-19-VACCINE Fotó: DAVID HIMBERT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államokban helyi idő szerint kedden megkezdték az öt év alatti kisgyermekek beoltását a koronavírus ellen. 

A Moderna kétadagos vakcinájának beadását vészhelyzeti alkalmazásra a hat hónap és öt év közötti gyerekek, a Pfizer háromadagos védőoltását pedig a hat hónap és négy év közötti korosztály számára engedélyezték múlt héten.

Egyelőre nem világos, hogy hány szülő kéri a legfiatalabb gyerekek beoltását. Az öt és tizenegy év közötti korosztály beoltása tavaly októberben vált lehetővé, azóta a szövetségi hatóságok adatai szerint a korcsoport tagjainak csak nagyjából 29 százaléka kapta meg az összes dózist. Egy májusi közvélemény-kutatás során a megkérdezett szülők ötöde nyilatkozott úgy, hogy amint lehetséges, azonnal beadatná öt év alatti gyermekének a koronavírus elleni oltást.

Vivek Murthy amerikai orvos a CNN televízióban kedden azt tanácsolta a szülőknek, hogy vegyék komolyan a vírust, amely az Egyesült Államokban csaknem ötszáz gyerek halálát okozta a világjárvány kirobbanása óta, több mint harmincezer öt év alatti kisgyermek pedig kórházi kezelésre szorult.

Az amerikai közegészségügyi hatóságok szorgalmazzák a gyerekek átoltását, mert azzal szerintük súlyos megbetegedések és halálesetek előzhetők meg, ha a nyár végi és őszi iskolakezdésre ismét emelkedni kezdenének az esetszámok.

Borítókép: A Moderna koronavírus elleni vakcinája (Fotó: David Himbert)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.