Soros György az ügyészeken keresztül befolyásolja az igazságszolgáltatást

Soros György több mint 40 millió dollárt költött a „társadalmi igazságosság” ügyészeinek megválasztására és a helyi kampányok finanszírozására Amerika-szerte.

Forrás: Tűzfalcsoport2022. 06. 07. 14:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soros 40 millió dollárt költött a „társadalmi igazságosság” ügyészeinek megválasztására és ez alapvetően befolyásolja az amerikai igazságszolgáltatást.

Több tízmillió dollárt folyósítva Soros helyi kampányokat finanszírozott Amerika-szerte, hogy progresszív kerületi ügyészeket válasszon, akik agitálnak a rendőrség és a dekriminalizáció „halálos koktélja” mellett.

Ezek az ügyészek általában nem emelnek vádat a vagyon elleni bűncselekmények vagy súlyos vétségek ellen. Ehelyett szándékosan értékelik alul a bűncselekményeket vétségként – olvasható a Tűzfalcsoport cikkében.

A „filantróp” 125 millió dollárt tolt a Democracy PAC nevű szuper PAC-ba, megjegyezve, hogy az adomány „hosszú távú befektetés”. 

Ezt megelőzően 2015 és 2019 között ő és a hozzá kapcsolódó PAC-k több mint 17 millió dollárt költöttek helyi DA (kerületi ügyész) kampányokra. Ez a szám 2020 és 2021 között meghaladta a húszmillió dollárt.

Dov Fischer rabbi, a Koalíció a Zsidó Értékekért nyugati regionális alelnöke szerint ezért is a hiteles és jóhiszemű zsidó rabbikra hárul, hogy egyértelműen kijelentsék, ez egy mitzvah (igaz cselekedet, jó cselekedet) – és nem „antiszemitizmus” –, hogy kritizálják Soros Györgyöt a közbiztonság és az Amerikai Egyesült Államok aláásására tett radikális kísérleteiért.

A Hír TV amerikai partnercsatornája, a Newsmax TV legfrissebb beszámolójában arról tudósít, hogy a milliárdos Soros Györgyhöz köthető politikai csoportok összesen 75 ügyész megválasztásában segítettek Amerika-szerte, amelyekben ebből adódóan jelentősen megugrott a bűnelkövetések száma. A Soros vezette „mozgalom” ára körülbelül 40 millió dollár (közel 15 milliárd forint) volt.

A Rendészeti Jogvédelmi Alap által összeállított jelentés szerint a Soros által támogatott ügyészek minden ötödik nagyvárosban élő embert képviselnek, vagyis durván 72 milliót. 

Ez magában foglalja az ötven legnépesebb amerikai város és megye közel felét, ahol az ország tekintetében a gyilkosságok negyven százaléka történik.

Jason Johnson, a Law Enforcement Legal Defense Found elnöke kifejti, hogy Soros finanszírozza azokat az ügyészeket, akik „elnézők” az erőszakos bűncselekményeket elkövetőkkel szemben, támogatják a fegyverek elvételét a felelős polgároktól és a rendőrségi szervezetek felszámolását. 

Soros arra használja a kampánypénzt és a százmilliókat, hogy támogassa a szervezeteket, akik segítségével csendben átalakítja a büntető igazságszolgáltatási rendszert, veszélyes politikákat és rendőrségellenes narratívákat népszerűsítsen radikális programjának előmozdítása érdekében.

mondta Johnson.

„Az elmúlt évtizedben Soros György negyvenmillió dollárt költött arra, hogy pozícióhoz juttassa 75 választott ügyészét. Houstontól Los Angelesen át Philadelphiáig és Orlandóig tartó kampányokban ő volt a legnagyobb adományozó. Még korántsem végzett, ugyanis idén már újabb milliókat költött a kiválasztott leendő ügyészekre.”

A kerületi ügyészi választások régen hagyományosan csendben lezajlottak. A jelöltek nagyon keveset költöttek kampányaikra, csupán a helyiek támogatásának elnyerésére szorítkoztak. Ez a közelmúltban megváltozott, mivel több millió dollár kampánytámogatás áramlott ezekbe a megmérettetésekbe.

A legtöbb versenyen a progresszív erők győzedelmeskedtek, meglepő módon ezeknek az ügyészeknek a többsége „politikai neofita volt.” 

Ügyészi tapasztalat nélkül, sokan közülük még büntetőjogi jártassággal sem rendelkeztek.

Magyarországon közvetlenül bűncselekmény anyagilag „támogatni” az ügyészeket és a bírákat, de a magyarországi székhelyű Magyar Helsinki Bizottság által bírák, ügyvédek, ügyészek, rendőrtisztek, határőrök és más, képezni kívánt szakemberek valójában egy „serkentő, befolyásoló, ideológiai értelemben is megmozgató kommunikációs tréningben részesülhettek” a menekült- és migránsbarát jogvédők részéről – írja a Tűzfalcsoport.

A Helsinki Bizottság az SZDSZ-es alapember, Kőszeg Ferenc által gründolt magyarországi Helsinki Bizottság működését amúgy szinte teljes egészében a Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok hálózata és közvetlen szövetségesei, a Sigrid Rausing Trust és az OAK Alapítvány finanszírozták.

Nem volt ez tavaly sem másként, 2021-ben a szervezet támogatói összbevétele – a 2020-as 467 millióhoz képest – közel 659 millió forintot tett ki, az adományozók között megtaláljuk az említett három fő donort is.

Nemrégiben kiderült, hogy a Magyar Helsinki Bizottság projektpartnerként vett részt „A terhelti együttműködés rendszerei Európában” című nemzetközi kutatási projektben, amely a terheltek és az ügyészség közötti együttműködés azon formáit vizsgálta egyes európai országokban, amelynek keretében a gyanúsítottak vagy a vádlottak lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról.

A vizsgálat tárgya Magyarországon két jogintézmény volt: az ügyész és a terhelt közötti egyezség a bűnösség beismeréséről, valamint az eljárás a bűnösség előkészítő ülésen való beismerése esetén. A tájékoztató szerint a projekt keretein belül folyó kutatás részeként a jogszabályelemzésen túl a gyakorlat feltérképezése érdekében közérdekű adatkéréseket nyújtottak be, a Tűzfalcsoport interjúkat készített a büntetőeljárás különböző résztvevőivel, valamint büntetőeljárások iratanyagát vizsgálták.

A magyarországi kutatási tapasztalatokat egy országjelentésben foglalták össze, amelynek tervezetét 2021 őszén egy workshop keretében mutatták be és vitatták meg az érintett szakemberekkel.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Soros György (Fotó: MTI/EPA pool/Olivier Hoslet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.