NY Post: Hazafias jó cselekedet megtámadni Soros veszélyes törekvéseit

Dov Fischer rabbi a Koalíció a Zsidó Értékekért nyugati regionális alelnöke szerint nagyon helytelen, hogy az „Obama-hívők” rasszistának nevezték az Obama elnökségével kapcsolatos kritikákat, fejtette ki nemrégiben a New York Post hasábjain. Igaz, hogy Barack Obama egyik szülője fekete volt, de a politikája egyáltalán nem volt az, csak egyszerűen rossz. Hasonlóképpen helytelen egységesen „antiszemitának” nevezni a milliárdos Soros György elleni támadásokat.

Forrás: Tuzfalcsoport.blogstar.hu2022. 06. 07. 8:51
SOROS, György; Bolton, Tamiko;
Berlin, 2017. június 8. Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke és a felesége, Tamiko az Európai Roma Mûvészeti és Kulturális Intézet megalapításának alkalmából rendezett berlini ünnepségen 2017. június 8-án. (MTI/EPA/Clemens Bilan) Fotó: CLEMENS BILAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amióta Jonathan Greenblatt, Obama egykori fehér házi tisztviselője átvette az Anti-Defamation League-et (Rágalmazásellenes Liga), reflexszerűen azt hajtogatja, hogy „Antiszemitizmus!”, amikor a kritikusok Soros politikai munkásságát veszik górcső alá – írja a Tűzfalcsoport.blogstar.hu.

Ezért is a hiteles és jóhiszemű zsidó rabbikra hárul, hogy egyértelműen kijelentsék, ez egy mitzvah (igaz cselekedet, jó cselekedet) – és nem „antiszemitizmus” –, hogy kritizálják Soros Györgyöt a közbiztonság és az Amerikai Egyesült Államok aláásására tett radikális kísérleteiért. Világosan fogalmazva, a politikai szakértőknek, a rovatvezetőktől a karikaturistákon át senkinek sem szabad haboznia Soros, a közügyek talán legaljasabb emberének elítélését illetően.

Több tízmillió dollárt folyósítva Soros helyi kampányokat finanszírozott Amerika-szerte, hogy progresszív kerületi ügyészeket válasszon, akik agitálnak a rendőrség és a dekriminalizáció „halálos koktélja” mellett. Ezek az ügyészek általában nem emelnek vádat a vagyon elleni bűncselekmények vagy súlyos vétségek ellen. Ehelyett szándékosan értékelik alul a bűncselekményeket vétségként.

Soros 125 millió dollárt tolt a Democracy PAC nevű szuper PAC-ba, megjegyezve, hogy az adomány „hosszú távú befektetés”. Ezt megelőzően 2015 és 2019 között ő és a hozzá kapcsolódó PAC-k több mint 17 millió dollárt költöttek helyi DA (kerületi ügyész) kampányokra. Ez a szám 2020 és 2021 között meghaladta a húszmillió dollárt – írják.

  • Larry Krasner philadelphiai kerületi ügyész 1,7 millió dollárt kapott egy Soros PAC-tól a 2017-es kampányban, amely során hivatalba került. Tavaly 559 embert öltek meg a városában, ami az eddigi legnagyobb szám Philadelphia történetében. A Cook megye államügyész, Kim Foxx kétmillió dollárt kapott egy Soros PAC-től. 2021-ben 797 embert öltek meg Chicagóban, 25-tel többet, mint 2020-ban.
  • Marilyn Mosby baltimore-i államügyész volt az egyik első, akit Soros támogatott, amikor 2014-ben úgy döntött, hogy finanszírozni kezdi a progresszív ügyészek választási erőfeszítéseit. Brandon Scott polgármester „erőszakcsökkentési” stratégiákra tett kísérlete ellenére Baltimore gyilkossági aránya már a második egymást követő évben 337-re emelkedett.
  • San Franciscóban George Gascón, egy másik Soros által támogatott ügyész, harcolt az óvadék megszüntetéséért, és társszerzője volt a 47. számú javaslatnak, amely számos bűncselekményt vétségekre redukált. Ebből adódóan a 950 dollár vagy annál kisebb értékű javak eltulajdonítása vétség lett, ezzel egyidejűleg a városban a bűnözés aránya 37 százalékkal nőtt Gascón hivatali ideje alatt. Utódja, Chesa Boudin folytatta a progresszív politikát, ugyancsak kiszámítható eredményekkel, mivel a bűnözés továbbra is növekszik: a betörések 2020-ban közel 50 százalékkal nőttek.

A független Büntető Igazságszolgáltatási Tanács közzétette azokat az adatokat, amelyek szerint 22 nagyobb amerikai városban 44 százalékkal nőtt a gyilkosságok száma 2019 és 2021 között.

Az áldozatok többsége, mintegy tízezer afroamerikai volt. Továbbá a családon belüli erőszak, a fegyveres támadások, a súlyos testi sértések, a rablások, az autólopások és még a vonatrablások növekedéséről is beszámolt – olvasható a cikkben.

Ehelyütt megjegyzendő, hogy

az Amerikai Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága friss döntésével megszüntette az alkotmányos védelmet, amely évek óta szövetségi mentőövet biztosít azoknak az ártatlan foglyoknak, akik elhúzódó bebörtönzéssel vagy akár kivégzéssel szembesülnek, miután az államok rossz jogi képviseletből eredő téves ítéleteket hoztak.

A 6:3 arányban hozott ítéletben az ország legfelsőbb bíróságának domináns jobboldali többsége megtiltotta a szövetségi bíróságoknak, hogy olyan új bizonyítékokat hallgassanak meg, amelyeket korábban nem mutattak be állami bíróságon az alperes nem hatékony jogi képviselete miatt.

Az ítélet, amely a büntetőjogi gyakorlat szigorítását jelenti, azt a következményt eredményezi, hogy

a fogvatartottak már nem fordulhatnak a szövetségi bírósághoz, még akkor sem, ha azt állítják, hogy jogtalanul ítélték el őket, mert ügyvédeik nem megfelelően kezelték ügyeiket.

 

A döntés erős kritikákat váltott ki a jogvédő csoportokból

A Tűzfalcsoport emlékeztetett rá, hogy Sonia Sotomayor bíró elutasította a döntést, figyelmeztetve, hogy

sok embert hagy cserben, bebörtönzéssel vagy akár kivégzéssel kell szembenézniük anélkül, hogy érdemi esélyük lenne arra, hogy igazolják a jogi tanácsadáshoz való jogukat.

Az Innocence Project azt mondta, hogy a jogtalan ítéletek megsemmisítése soha nem volt könnyű, és hogy

a legfelsőbb bíróság mai döntése sokkal nehezebbé teszi az igazságszolgáltatás biztosítását a tévesen elítélt emberek számára.

Thomas véleménye a legfelsőbb bíróság korábbi döntéseit is hatályon kívül helyezi, ugyanis 2012-ben úgy döntött a Martinez kontra Ryan ügyben, hogy a fogvatartottak szövetségi bírósághoz fordulhatnak azokban az esetekben, amikor az állami bíróságokon nem részesültek hatékony jogi tanácsadásban.

Úgy tűnik, hogy a legfelsőbb bíróság pokolian hajt arra, hogy ne tartsa tiszteletben a precedensjogot.

– mondta Janai Nelson, a NAACP Legal Defense Fund (LDF) elnöke, amely Amerika első polgári és emberi jogi szervezete. Legutóbb, 2019-ben az Open Society Foundations (OSF) bejelentette, hogy 15 millió dolláros támogatást nyújt a szervezetnek.

Tom Perriello, a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) ügyvezető igazgatója méltatta az LDF kiemelkedő eredményeit a polgári jogok képviseletében, a stratégiai perekben, a politikai munkában és a stratégiai kommunikációban.

Az LDF immár nyolcvan éve felállította a mércét annak érdekében, hogy ez az ország megfeleljen a szabadság és az igazságosság legmagasabb eszméinek mindenkinek

– mondta Perriello.

Abban az időben, amikor a rasszizmus, a gyűlölet-bűncselekmények és a strukturális egyenlőtlenségek mind nőnek, büszkék vagyunk arra, hogy elmélyítjük elkötelezettségünket e mérföldkőnek számító intézmény és inspiráló vezetője, Sherrilyn Ifill iránt, és arra biztatjuk a többi finanszírozót, hogy lépjenek előre létfontosságú munkájuk támogatása érdekében. az elkövetkező években.

Dov Fischer rabbi szerint amennyiben nem „katolikusellenes” elítélni a Joe Biden elnök és Nancy Pelosi házelnök által támogatott katasztrofális politikákat, akkor nem antiszemita elítélni Sorost, aki a legjelentősebben finanszírozza az ilyen kerületi ügyészek megválasztására irányuló kampányokat.

Korábban Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy a „sorosozás” nem feltétlenül antiszemitizmus.

Soros nem mint zsidó, hanem mint a globális kapitalizmus szimbóluma jelenik meg a nyilvánosságban. Ha ez ellen a mainstream establishment elleni ellenszenvet antiszemitizmusként tituláljuk, akkor mi magunk hitelesítjük a »globális kapitalizmus egyenlő zsidóság« paradigmát. Nem hiszem, hogy ez hasznos lenne. Sokkal érzékenyebben kellene azzal bánnunk, hogy milyen jelenséget nevezünk antiszemitának.

 Az izraeli külügyminisztérium szóvivője, Emmanuel Nahshon pedig arra emlékeztetett közleményében, hogy 

Soros kritikája semmilyen módon nem tekinthető illegitimnek,

hiszen Izraelben is folyamatosan aláássa tevékenységével, a demokratikusan megválasztott legitim kormányokat. Izrael rossz hírnevét keltő szervezeteket támogat és folyamatosan kétségbe vonja Izrael jogát az önvédelemhez – írja a Tűzfalcsoport.

Borítókép: Soros György (Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.