Szolidaritási előfizetést hirdet a Kárpáti Igaz Szó kárpátaljai magyar lap

A 102 éves múltra visszatekintő kárpátaljai lap nehéz helyzetbe került a háború miatt.

Magyar Nemzet
2022. 06. 10. 14:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 102 éves Kárpáti Igaz Szó Kárpátalja legnagyobb múltra visszatekintő és ezzel együtt legismertebb magyar lapja szolidaritási előfizetést hirdet elsősorban az anyaországban és a külhoni magyar régiókban élők számára, annak érdekében, hogy kompenzálni tudják a háború miatti bevételkiesést és szülőföldükön tarthassák elhivatott kollégáikat. 

Nekünk nagyon fontos a magyar szó, az anyanyelvű tájékoztatás megőrzése Kárpátalján, hiszen Trianonnal vagyunk egyidősek

− nyilatkozta lapunknak Dunda György, a Kárpáti Igaz Szó lapigazgatója, a Magyar Nemzet ungvári tudósítója. Hozzátette, a mostanihoz hasonló nehéz időszakokban a legfontosabb, hogy a hiteles tájékoztatás fennmaradjon. 

Az utóbbi években számos új kezdeményezéssel − podcastokkal, videós tartalmakkal, valamint Kárpátalján egyedülállóan saját mobil appliákcióval − elő álló lap a háború ellenére sem vett vissza a munkából: a lapnyomtatás nem állt le, a KISZó Online felületükön pedig megduplázták a hírek, információk számát. Azonban az elhúzódó harcok negatív hatásait akarva-akaratlanul is megtapasztalják:

Sajnos rohamosan nő a papír ára, csaknem húszezer magyar menekült el innen, ez értelemszerűen olvasóvesztéssel is jár. Nyomdai költségeink már most 30-40 százalékkal emelkedtek

− vázolta fel a szomorú helyzetet Dunda György.

A lap által meghirdetett szolidaritási akció keretein belül most bárki segíthet a nehéz időszakot megélő szerkesztőségen. „Szerkesztőségek, cégek, vállalkozások évi harmincezer forintért, magánszemélyek húszezer forintért ejthetik meg a Kárpáti Igaz Szó szolidaritási előfizetését. Cserébe szerkesztőségünk személyre szabott e-mailben heti rendszerességgel tájékoztatja önt legújabb digitális (podcast, videó) tartalmainkról, eljuttatjuk nyomtatott lapszámunk elektronikus változatát PDF-formátumban, hozzáférést biztosítunk új és egyedi KISZó-applikációnk használatához. Igény esetén pedig a nyomtatott újságunkat is rendszeresen elpostázzuk a megadott címre” − áll a lap internetes portálján megjelent közleményben.

Felajánlások főként magánszemélyektől jöttek eddig, Magyarországról, Erdélyből és Nyugat-Európából. Elsősorban a nagyon nehéz helyzetbe került kollégák premizálására kívánjuk fordítani az összeget, hiszen ők a maradásukkal a nehezebb utat választották, a küzdést.

− zárta szavait Dunda György. 

Az előfizetés részleteiről az érdeklődők az ITT található kérdőív kitöltése után értesülhetnek, emellett a KISZó Facebook-oldalán is hagyhatnak üzenetet, valamint a szerkesztőség e-mail-címén keresztül is érdeklődhetnek:  [email protected]

Borítókép: Illusztráció (Fotó: kiszo.net)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.