Varga Judit: Az európai értékeknek egyesítenie kellene bennünket + videó

Felszólalás az Identitás és Demokrácia európai pártcsalád antwerpeni konferenciáján címmel tette közzé a beszédéről készült videót Varga Judit igazságügy-miniszter a közösségi oldalán.

Forrás: Facebook2022. 06. 26. 11:32
VARGA Judit
Budapest, 2022. június 14. Varga Judit igazságügyi miniszter a kormány fogyasztóvédelmi politikájáról tartott sajtótájékoztatón a minisztérium könyvtártermében 2022. június 14-én. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A magyar nemzet mindig elkötelezett tagja volt az európai közösségnek, rendíthetetlen harcosa a szabadságnak, demokráciának és törvényességnek” – olvasható Varga Judit hivatalos Facebook-oldalán.

Az európai értékeknek egyesítenie kellene bennünket és nem szabadna politikai zsarolás vagy jogi szankcionálás eszközeként felhasználni őket

– ezekkel a szavakkal kezdte felszólalását a miniszter asszony.

Higgyék el, ez az életem az elmúlt négy évben, a jogállamisági harcok megvívása Brüsszelben

– fűzte hozzá.

Az értékek, mint ahogyan a jogállamiság is, absztrakt kategóriák: lényegük megragadható a jelentésük központi elemeinek megvizsgálásával, de a különféle fogalmak pontos tartalmát a nemzeti alkotmányos örökség, a nemzeti és európai alkotmányos párbeszéd határozza meg.

– mondta Varga Judit.

Borítókép: Varga Judit igazságügyi miniszter (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.