Egy leszbikus aktivista szerint az LMBTQ-közösség már túl messzire ment

A magát transznemű nőnek tartó miniszterhelyettes a napokban kijelentette, hogy támogatja a kiskorúak nemváltását, és hogy a transznemű fiatalok a választott nemüknek megfelelő versenyeken indulhassanak. A transzideológia terjedése, a kiskorúak nemváltása és gyermekek szexualizálása azonban már az LMBTQ-közösségen belül is kiverte a biztosítékot.

Magyar Nemzet
Forrás: V4NA2022. 07. 19. 17:20
BLM - LMBTQ
BLM - LMBTQ Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Biden-kormány egészségügyi miniszterének helyettese és az Egyesült Államok első transznemű kormánytisztviselője, Rachel Levine a napokban az MSNBC egyik műsorában beszélt a majomhimlőt, a Covid–19-et és a transzneműként azonosított kiskorúakat érintő, nemrégiben elfogadott jogszabályokról.

Levine a műsorban is megerősítette: úgy látja, hogy a transznemű fiataloknak nincsenek olyan alapvető mentális egészségügyi problémáik, a körükben tapasztalható szorongás a zaklatásból és a megfélemlítésből ered, amit át kell élniük, továbbá azon állami intézkedések, jogszabályok miatt, amelyek Levine szerint hátrányosan érintik őket, és amelyek politikailag motivált támadások.

– Ezek az intézkedések politikailag motiváltak – állította Levine egy, a közelmúltban elfogadott jogszabályról, ami szigorúbban szabályozza a kiskorúak nemváltását. Mint mondta, nem akarja, hogy a fiatalokat az egyes államok jogszabályai korlátozzák a nemváltásban. 

Elképzelése azonban azt jelentené, hogy a gyermekek bármelyik amerikai államban bármikor, bármiféle korlátozás nélkül válthatnának nemet, akár a szülők beleegyezése nélkül is, hívja fel rá a figyelmet a The Post Millennial.

A sporttal kapcsolatban a transznemű államtitkár azt mondta, hogy nem akarja korlátozni a biológiailag férfi, de magát transzneműként azonosító kiskorúak részvételét a női sportokban.

A Levine által említett politikailag motivált támadások közé tartozott az a közelmúltbéli eset, amelynek során egy tennessee-i bíróság egy olyan rendelkezést hozott, amellyel blokkolta a Biden-kormányzat egyik LMBTQ-törvényét, amely a tennessee-i bíróság szerint összemossa a nemi identitást a biológiai nemmel. Ilyen és ehhez hasonló rendelkezéseket már húsz állam bírósága hozott, amivel többek között megvédenék a női sportolókat attól, hogy férfiakkal szemben kényszerüljenek versenyezni, illetve szilárdan el kívánják különíteni a biológiai és a társadalmi nem fogalmát.

A műsorvezető végül felhozta azt a gyermekeket védő törvényt is, amely lehetővé teszi a szülők számára, hogy jobban ellenőrizzék, mit tanulnak gyerekeik az iskolában a szexualitásról és a genderideológiáról. A transznemű kormánytisztviselő ezt a jogszabályt – nem meglepő módon – károsnak nevezte a magukat transzneműnek azonosító kiskorúakra nézve.

Annak ellenére, hogy a baloldali, liberális politikusok és sok véleményvezér az egység látszatát akarja kelteni, az LMBTQ-közösségen belül is egyre nagyobb törésvonal rajzolódik ki a gyermekeket érintő témákban. Egy idősebb leszbikus aktivista, Carol nemrég egy TikTok-videóban elmondta, hogy korábban kiállt az LMBTQ-közösség jogaiért, de ha tudta volna, hogy ilyenné válik a közösség, sose harcolt volna érte.

A nő állítása szerint ugyanis az LMBTQ-közösség összetétele és céljai drámaian megváltoztak azóta, hogy tagjai évtizedekkel ezelőtt először álltak ki a jogaikért. Sokan azok közül, akik az egyenlőségért küzdők frontvonalában álltak, a mozgalom mai formája ellen emelnek szót.

Íme, a legnépszerűtlenebb vélemény, amit valaha is mondani fogok. Ha fiatalabb koromban megértettem volna, hogy leszbikusként a jogaimért való harc azt jelenti, hogy gyerekeket engedünk be a drag-showkra, gyermekmolesztálókat védünk meg és csatolunk a közösségünkhöz, és megengedjük, hogy a gyerekek megváltoztassák a nemüket, mielőtt még azt is megtudnák, mi a kedvenc színük, soha nem tettem volna meg. Soha.

Carol videója, amiben megosztotta „népszerűtlen véleményét”, már több mint tízezer lájkot kapott.

A videóra adott reakciók nagyrészt pozitívak voltak, az LMBTQ-közösségen belülről és kívülről is többen kiálltak Carol mellett, és egyetértettek vele abban, hogy a dolgok túl messzire mentek.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.