„Ha Trump lenne az elnök, nem biztos, hogy kitört volna a háború”

A világhírű brit történész alátámasztotta, amit Orbán Viktor tusnádfürdői beszédében is elmondott.

Magyar Nemzet
2022. 07. 28. 13:06
Donald Trump Headlines America First Agenda Summit In Washington DC
US-DONALD-TRUMP-HEADLINES-AMERICA-FIRST-AGENDA-SUMMIT-IN-WASHING Fotó: DREW ANGERER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Niall Ferguson szerint ha Trumpot újraválasztották volna, akkor nem biztos, hogy kitört volna az orosz–ukrán háború. A világhírű brit történész a Die Welt német lapnak adott interjúban támasztotta alá, amit Orbán Viktor miniszterelnök már tusnádfürdői beszédében is elmondott” – hívta fel rá a figyelmet Facebook-bejegyzésében Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

A Trumpot egyébként nem kedvelő, Amerikában élő történész szerint az ukránok már a háború harmadik hetében előnyös békét köthettek volna az oroszokkal, mivel eleinte Oroszország súlyos veszteségeket szenvedett, míg Ukrajna hősiesen harcolt.

„A békekötés lehetőségét azonban elszalasztották, mert az amerikai elnök, Joe Biden abban bízott, hogy minél tovább tart a konfliktus, annál gyengébbé válik Oroszország, ami a Nyugatnak kedvezett volna” – idézte Niall Ferguson véleményét Orbán Balázs. Orbán Viktor politikai igazgatója kiemelte, mára már egyértelművé vált, hogy a szankciók hatástalanok.

Az interjúban Ferguson arról is beszélt, hogy míg az orosz gáz és olaj talál magának máshol piacokat, addig a rubel erős marad, és Oroszország túléli a gazdasági nyomásgyakorlást. Hozzáfűzte: most már túl késő, hiszen Oroszország egyre erősebbé, Ukrajna pedig egyre gyengébbé válik.

A történész rávilágított, Joe Biden sokkal többet ártott az Egyesült Államok és Európa kapcsolatának és a NATO-nak, mint Donald Trump. 

Ezt csak Európában nem értik, mert azt mondják, Trump a legrosszabb. De Biden sokkal rosszabb

– tette hozzá a Die Weltnek adott interjúban.

Borítókép: Donald Trump korábbi amerikai elnök (Fotó: Drew Angerer)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.