Joe Biden koronavírus-fertőzését az omikron alváltozata okozhatta

Az amerikai elnök karanténban van a Fehér Házban, de továbbra is ellátja a feladatait.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 07. 24. 11:44
BIDEN, Joe
Washington, 2022. július 21. Joe Biden amerikai elnök helikopterre készül szállni a washingtoni Fehér Ház kertjében 2022. július 20-án. Másnap Biden koronavírus-vizsgálata pozitív eredményt hozott, ezért az elnök karanténba vonult. MTI/EPA/Abaca pool/Yuri Gripas Fotó: Yuri Gripas
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joe Biden amerikai elnök Covid–19-fertőzését valószínűleg az omikron BA.5 variánsa okozta – közölte orvosa szombaton.

Biden tünetei csillapodnak, torokfájás, orrfolyás, laza köhögés és testfájdalmak jelentkeznek

– számolt be Kevin O’Connor a Fehér Háznak küldött feljegyzésében, miután az előzetes laboratóriumi eredmények megérkeztek.

– A hangja továbbra is mély. Pulzusa, vérnyomása, légzésszáma és testhőmérséklete teljesen normális. Oxigéntelítettsége továbbra is kiváló. A tüdeje ugyancsak tiszta –  mondta O’Connor

A 79 éves Biden jól tűri a kezelést, és O’Connor szerint továbbra is szedi a Pfizer által gyártott Paxlovidot, egy vírusellenes gyógyszert, amelyet a Covid–19-es betegek kapnak.

A Fehér Ház csütörtök reggel jelentette be, hogy Biden koronavírus-fertőzött lett. 

Jelenleg karanténban van a Fehér Házban, és továbbra is ellátja feladatait.

A BA.5 az omikron alváltozata, amely az új fertőzések legalább 75 százalékáért felelős az Egyesült Államokban. A Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint az Egyesült Államokban a koronavírusos megbetegedések száma meghaladta a kilencvenmilliót, és több mint egymillió ember haláláért felelős.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök a washingtoni Fehér Ház kertjében 2022. július 20-án, egy nappal azelőtt, hogy a koronavírustesztje pozitív eredményt hozott (Fotó: MTI/EPA/Yuri Gripas)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.