Menczer Tamás: Békére van szükségünk

A háborúra az egyetlen megoldás a béke – mondta Menczer Tamás Horvátországban a 15. Dubrovniki Nemzetközi Biztonságpolitikai Fórumon, ahol panelbeszélgetésben vett részt Ivan Korcok szlovák külügyminiszterrel és Nina Obuljen-Korzinek horvát kulturális és médiaügyi miniszterrel.

Forrás: MTI2022. 07. 09. 16:42
KORZINEK, Nina Obuljen; MENCZER Tamás
Dubrovnik, 2022. július 9. A KKM által köreadott fotón Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelõs államtitkára (b) és Gordan Grlic Radman, horvát kül- és Európa-ügyi miniszter (j) a 15. Dubrovniki Nemzetközi Biztonságpolitikai Fórumon Horvátországban 2022. július 9-én. MTI/KKM Fotó: KKM
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint az államtitkár arról beszélt, hogy a Magyarország szomszédságában zajló háború biztonsági, gazdasági és energetikai kihívást jelent.

– A veszélyek korában a háború mellett harcolnunk kell az illegális bevándorlás ellen is – mondta Menczer Tamás, majd hozzátette: egy héttel ezelőtt a magyar határkerítés szerbiai oldalán bevándorlókból álló csoportok éles lőfegyverrel támadtak egymásra és többeket meggyilkoltak. Ezek a bevándorlókból álló csoportok emberkereskedelemmel foglalkoznak, útvonalakért és területekért harcolnak – emlékeztetett az államtitkár.

Az Ukrajnában zajló háború élelmiszer-ellátási problémákat okozhat Európa szomszédságában, ez a válság pedig újabb migrációs hullámokat indíthat el. A kihívásokra és a veszélyekre az egyetlen megoldás a béke, így békére van szükségünk

– mondta Menczer Tamás.

Borítókép: Menczer Tamás (b) és Gordan Grlic Radman horvát kül- és Európa-ügyi miniszter (j) a 15. Dubrovniki Nemzetközi Biztonságpolitikai Fórumon Horvátországban 2022. július 9-én (Fotó: MTI/KKM)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.