Orbán Viktor Montenegró elnökével tárgyalt

Kétoldalú együttműködés, ukrajnai háború és háborús infláció is terítékre került a munkaebéden.

Magyar Nemzet
2022. 07. 09. 15:14
ORBÁN Viktor; DJUKANOVIC, Milo
Orbán Viktor Montenegro elnökével tárgyalt Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Munkaebéden fogadta Milo Djukanovics montenegrói államfőt Orbán Viktor miniszterelnök a karmelita kolostorban szombaton – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen, melyen Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is részt vett, a két ország gazdasági együttműködéséről tárgyaltak, de értékelték az aktuális nemzetközi eseményeket, az ukrajnai háborút, a nyomában járó gazdasági válságot és háborús inflációt, valamint a migrációs válsághelyzetet is

– mondta Havasi Bertalan.

ORBÁN Viktor; DJUKANOVIC, Milo
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Múlt hónapban egyébként Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is Podgoricában járt. Ott arról is beszélt, hogy brüsszeli szégyen, hogy az EU-bővítés tapodtat sem haladt előre az elmúlt időszakban. A miniszter akkor arról számolt be, hogy Magyarország mindent megtett azért, hogy Montenegró közelebb kerülhessen az Európai Unióhoz, jelentős magyar vállalati beruházások történtek az országban, az Eximbank pedig 35 millió eurós hitelkeretet nyitott ennek további előmozdítására.

Borítókép: Orbán Viktor Montenegró elnökével tárgyalt (Fotó: Miniszterelnöki sajtóiroda)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.