időjárás 22°C Tiborc , Zsuzsanna 2022. augusztus 11.
logo

Nem küldi üdvözletét Putyin az amerikai függetlenség napján

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.07.04. 14:21 2022.07.04. 14:34
Nem küldi üdvözletét Putyin az amerikai függetlenség napján

Vlagyimir Putyin orosz elnök nem küld üdvözlő táviratot Washingtonba az amerikai függetlenség napja alkalmából, mert az idén „tetőzött” az Egyesült Államok Oroszországgal szembeni barátságtalan politikája – mondta az orosz elnöki szóvivő hétfőn újságíróknak.

Ez az év tulajdonképpen az Egyesült Államok hazánkkal szembeni barátságtalan politikájának csúcspontja volt. Ilyen körülmények között természetesen aligha tekinthető helyénvalónak egy üdvözlő üzenet küldése

– fogalmazott Dmitrij Peszkov.

Július 4-én az Egyesült Államokban a függetlenség napját ünneplik, amellyel az országnak a brit uralom alóli felszabadulását hirdető 1776-os nyilatkozatra emlékeznek. Peszkov szólt arról is, hogy a tervek szerint halad a Donyec-medence védelmét célzó „különleges katonai művelet”. Ennek részleteivel kapcsolatban ugyanakkor azt mondta újságíróknak, hogy a védelmi minisztériumhoz forduljanak kérdéseikkel. A művelet további lépéseire vonatkozó kérdésre pedig azt felelte, hogy az „a meglévő terveknek és kiigazításoknak megfelelően halad”.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök (Fotó: MTI/AP/Szputnyik/Mihail Mecel)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.