Baleset okozta Ivana Trump halálát

A volt amerikai elnök első felesége a lépcsőn esett le, holttestét egy csésze kiömlött kávé mellett találták meg.

2022. 07. 16. 12:21
TRUMP, Donald
New York, 2022. július 15. 2017. október 23-i kép Ivana Trumpról, Donald Trump volt amerikai elnök elsõ feleségérõl egy rákkutatást támogató alapítvány New York-i jótékonysági rendezvényén. Ivana Trump 2022. július 14-én 73 éves korában elhunyt New York városi otthonában. MTI/AP/Invision/Evan Agostini Fotó: Evan Agostini
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Leesett manhattani otthonának lépcsőjén, sérüléseibe halt bele Ivana Trump – állapították meg szakértők Donald Trump volt amerikai elnök első feleségének halálának okát. A New York Post amerikai napilap rendészeti forrásokra hivatkozva arról számolt be, Ivana Trump már nem élt, amikor egy karbantartó megtalálta egy csésze kiömlött kávé mellett.

Egy személyi asszisztens és egy takarítónő érkezett csütörtökön Ivana Trump Upper East Side-i otthonába, előbb becsengettek, majd felhívták telefonon az asszonyt, hogy bejussanak, de senki nem reagált. Miután nem tudták kívülről kinyitni az ajtót, egy lakatost hívtak a helyszínre

– számolt be a lap.

Donald Trump első felesége nehezen járt, csípőfájdalmai voltak, a mozgásban a környezetében élő emberek segítettek. A New York Post szerint fizikai állapota annyira leromlott, hogy már a házát sem tudta elhagyni segítség nélkül. Egy helyi étteremtulajdonos, aki jól ismerte Ivana Trumpot, arról beszélt: többször mondta az asszonynak, hogy menjen orvoshoz, de ő nem akart segítséget kérni. „Úgy tűnt, nincs jó formában. Alig tudott járni, nem evett az ételből sem, inkább hazavitte magával” – számolt be a férfi.

Ivana Trump 73 évesen hunyt el csütörtökön, halálhírét Donald Trump jelentette be saját közösségi hálózatán, a Truth Socialon.

„Nagy sajnálattal közlöm mindazokkal, akik szerették őt, s akik sokan voltak, hogy Ivana Trump elhunyt New York városi otthonában” – fogalmazott a volt amerikai elnök. Ivana az egykori Csehszlovákiában született Ivana Zelníckováként, a hetvenes évek elején érdekházasságot kötött egy osztrák síedzővel, később Kanadába, majd az Egyesült Államokba költözött. Donald Trumppal 1977-ben házasodott össze, az 1980-as években a New York-i társasági elit legjelentősebb figurái közé tartoztak. A pár 1992-ben vált el, Ivana Trump ezt követően saját vállalkozásba kezdett: szépségipari és ruházati termékekhez, valamint ékszerekhez adta a nevét. Házasságukból három közös gyermekük született: ifjabb Donald, Ivanka és Eric.

Noha válásuk viharos volt, az elmúlt években jó viszont ápolt Ivana Trump egykori férjével. Az asszony 2017-es önéletrajzában azt írta, rendeződött a viszonyuk, volt házastársával hetente egyszer beszélnek telefonon.

Borítókép: 2017. október 23-i kép Ivana Trumpról, Donald Trump volt amerikai elnök első feleségéről egy rákkutatást támogató alapítvány New York-i jótékonysági rendezvényén (Fotó: MTI/AP/Invision/Evan Agostini)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.