Erdő Péter szolidaritását fejezte ki a letartóztatott nicaraguai püspökkel

Rolando Álvarezt „erőszakos csoportok szervezése és a lakosság elleni gyűlöletkeltés vádjával” vitték el.

MTI
2022. 08. 23. 11:15
null
20220628 Budapest Egy magyar és egy idegen nyelvű tanulmánykötet bemutatásával tisztelegtek a hetvenedik születésnapját ünneplő Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek előtt pályatársai, munkatársai és barátai. Mindkét vaskos kötetbe 42 tudós írt tanulmányt, a kiadványok arról az egyedülálló elismertségről árulkodnak, amely Erdő Pétert övezi. fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érsek levélben fejezte ki szolidaritását a múlt pénteken letartóztatott Rolando Álvarez nicaraguai püspökkel és a nicaraguai katolikus egyházzal. Az MTI-hez kedden eljuttatott, a nicaraguai püspöki konferencia elnökének címzett levélben Erdő Péter azt írta: 

 

mély megrendüléssel értesült arról, hogy Nicaraguában komoly támadás és üldözés éri az egyházat.

 

A bíboros a „gondjaira bízott katolikus közösség nevében” biztosította Carlos Enrique Herrera Gutiérrez-t, a konferencia elnökét teljes szolidaritásáról, jelezve, hogy „imádkozunk mindannyiukért és országuk békéjéért”.

Hozzátette: a magyar közösséget saját tapasztalatai még érzékenyebbé teszik mindazok szenvedése iránt, akiket hitük miatt üldöznek vagy elnyomnak.

Rolando Álvarez kormánykritikus püspököt augusztus 4. óta több pappal együtt házi őrizetben tartották. Az általa vezetett matagalpai egyházmegye múlt pénteken a közösségi médiában számolt be arról, hogy a rendőrök hajnalban berontottak a püspök otthonába, ahonnan „erőszakos csoportok szervezése és a lakosság elleni gyűlöletkeltés vádjával” vitték el.

Ferenc pápa vasárnap az Úrangyala imádság után aggodalmát fejezte ki a nicaraguai helyzet miatt.

 

Borítókép: Erdő Péter bíboros (Fotó: Havran Zoltán (HZ)



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.