Illegálisan épült felhőkarcolókat bontottak el robbantással Indiában

Az építkezés szabálytalanságai miatt kellett elbontani őket.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 08. 28. 15:41
null
Nodia, 2022. augusztus 28. Porfelhõ száll fel, miután irányított robbantással bontanak le két illegálisan épült, több mint száz méter magas toronyházat az indiai fõváros közelében fekvõ Noidában 2022. augusztus 28-án. Az indiai legfelsõbb bíróság tavaly rendelte el a toronyházak bontását, miután kiderült, hogy azok építésekor számos elõírást megsértettek, és a tûzvédelmi szabályokra sem voltak tekintettel. MTI/EPA/Radzsat Gupta Fotó: Radzsat Gupta
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Irányított robbantással bontottak le vasárnap két illegálisan épült, több mint száz méter magas toronyházat az indiai főváros közelében fekvő Noidában. A százhárom méter magas ikertornyok, amelyek a fővárosba vezető forgalmas autópálya mellett álltak, alig tíz másodperc alatt omlottak le az ellenőrzött bontáskor. A tornyok látványos összeomlását, amely hatalmas porfelhőt kavart, ujjongó tömeg kísérte figyelemmel a közeli magas házak tetejéről.

Az indiai legfelsőbb bíróság tavaly rendelte el a toronyházak bontását, miután kiderült, hogy azok építésekor számos előírást megsértettek, és a tűzvédelmi szabályokra sem voltak tekintettel.

A két ház mindeddig a legmagasabb felhőkarcolónak számít, amelyeket robbantással bontottak el Indiában. A művelethez 3700 kilogramm robbanóanyagot használtak fel. A környéket kiürítették, és rendőrök, valamint katasztrófavédelmi szakemberek csapatait vezényelték ki a robbantás biztosítására.

A közelben élő családok közül szombaton többen átmenetileg szállodába költöztek a robbantás törmelékei okozta súlyos levegőszennyezéstől tartva.

A házak összeomlása után a tűzoltók vízzel locsolták a bontási helyszínt, hogy csökkentsék a levegőben szálló por mennyiségét.

Indiában annak ellenére, hogy nagyon elterjedtek az illegális építkezések, ritkák az ilyen bontások.

Twitter-üzeneteikben sokan a korrupció elleni szigorú fellépésként, és az építkezők és építőipari vállalatok számára küldött üzenetként könyvelték el az illegális épületek lebontását.

A keletkezett törmeléket részben a terület feltöltésére szánják, egy részét pedig újrahasznosítják.
 

Borítókép: Porfelhõ száll fel, miután irányított robbantással bontanak le két illegálisan épült, több mint száz méter magas toronyházat az indiai fõváros közelében fekvõ Noidában 2022. augusztus 28-án. (Fotó: MTI/EPA/Radzsat Gupta)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.