időjárás 17°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Soros embere távozik a fővárosi önkormányzattól + videó

Nem bír a migránsáradattal New York és Washington

Kottász Zoltán
2022.08.28. 06:48
Nem bír a migránsáradattal New York és Washington

Már több mint 1500 illegális bevándorlót küldött buszokkal New Yorkba Greg Abbott, Texas állam kormányzója – így akarja megleckéztetni a magát migránsbarátnak és befogadónak tituláló liberális vezetésű várost, amely a Mexikóval határos Texasszal ellentétben nem szembesül nap mint nap a migrációs válság nehézségeivel.

Több mint 19 ezer embert tartóztattunk le, több mint 335,5 millió halálos fentanildózist koboztunk el, több mint 7400 migránst küldtünk buszokkal Washingtonba és több mint 1500-at New Yorkba. Amíg Biden nem vesz tudomást a válságról, Texas teszi a dolgát

 – jelentette be a republikánus párti Abbott, utalva arra, hogy Joe Biden demokrata párti elnök hivatalba lépése óta súlyosbodott a migrációs válság az amerikai–mexikói határon.

Júliusban 200 ezer illegális bevándorlót tartóztattak fel az amerikai hatóságok a mexikói határon. A tavaly októbertől számított – idén szeptember végéig tartó – pénzügyi évben már megközelítette a kétmilliót ez a szám, míg az előző pénzügyi év egészében 1,7 millióan próbáltak törvénytelenül átkelni a határon – önmagában már ez is rekord volt.

Ez nem texasi probléma, hanem amerikai probléma, amit az elnök okozott

 – bírálta Greg Abbott a kormányzat nyitott kapuk politikáját.

A magát befogadónak és menhelynek kikiáltó New York azonban láthatólag nehezen viseli a hirtelen rászakadó migrációs terhet. Eric Adams főpolgármester és munkatársai az utóbbi napokban szégyenteljesnek és embertelennek titulálták Abbottékat, mondván: politikai haszonszerzésre használják fel a főleg Közép-Amerikából érkező bevándorlókat, hiszen Abbott novemberben újraindul a kormányzói pozícióért. A metropolisz menekültszállásai lassan megtelnek, ezért az újonnan érkezőket szállodaszobákban helyezik el.

A Mexikóval ugyancsak szomszédos Arizona kormányzója, a republikánus Doug Ducey is követi Abbott példáját: eddig 1500 migránst tettek Washingtonba tartó buszokra. A főváros polgármestere, Muriel Bowser kétszer is kérte a Pentagont, küldje a Nemzeti Gárda tagjait az egyre súlyosbodó migrációs válság kezelésére, de a védelmi minisztérium mindkétszer nemet mondott. Közölték: a segélyszervezetek képesek regisztrálni, ellátni és szállást adni a migránsoknak.

Borítókép: Texas államból busszal New Yorkba küldött illegális bevándorlókat fogad Manuel Castro, a polgármesteri hivatal bevándorlásügyi biztosa egy New York-i buszpályaudvaron 2022. augusztus 17-én (Fotó: MTI/EPA/Sarah Yenesel)

A nem létező mélyállam leleplezte magát

Íme, így működik a nem létező mélyállam, és vele szimbiózisban a Facebook! Ők döntenek arról, ki legyen az amerikai elnök, s ezáltal arról is: béke lesz vagy világégés.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.