Széles sávú internetet telepítenek a Kilimandzsáróhoz

A túrázók és teherhordók biztonsága növelése érdekét szolgálja a fejlesztés.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 08. 18. 19:11
null
Climbers look out at sunset during a trek up Mount Kilimanjaro, Tanzania on September 26, 2014. Mount Kilimanjaro is a dormant volcanic mountain in Tanzania. It is the highest mountain in Africa and the highest free-standing mountain in the world at 5,895 metres or 19,341 feet above sea level. AFP PHOTO/PETER MARTELL (Photo by PETER MARTELL / AFP) Fotó: Europress/AFP/PETER MARTELL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az AFP hírügynökség beszámolója szerint a tanzániai, állami tulajdonban lévő távközlési vállalat kedden helyezte üzembe a 3720 méteres tengerszint feletti magasságba telepített mobilinternet-átjátszó állomást. Az ebből továbbfejlesztendő hálózat az év végére le fogja fedni a Kilimandzsáró legmagasabb pontját, az 5895 méter magasan fekvő Uhuru-csúcsot is. Internet nélkül a turisták és a teherhordók számára eddig kissé veszélyes volt a hegy – mondta Nape Nnauye távközlési miniszter a szolgáltatást elindító eseményen, amelyet a 3720 méter magasan fekvő Horombo Huts nevű táborhelyen tartottak.
 

A Tanzánia és Kenya határán található hegyet, amely az UNESCO világörökségi listáján is szerepel, évente mintegy 35 ezer turista és hegymászó szeretné meghódítani.

 

Tavaly a Kilimandzsáró déli lejtőin egy drótkötélpálya építésére irányuló kormányzati projekt széles körű kritikát váltott ki a turisták és a környezetvédelmi szervezetek részéről. Napjainkban ugyanakkor a technológia egyre inkább meghódítja az eddig egzotikusnak számító helyeket, kezdve a Föld legmagasabb csúcsát, a Mount Everestet megmászók számára elérhető wifihozzáféréstől a balesetek azonnali jelzését biztosító okostelefonokig – emlékeztet anyagában az AFP.

 

Borítókép: A tanzániai Kilimandzsáró hegyen túrázók figyelik a naplementét 2014. szeptember 26-án. (Fotó: PETER MARTELL / AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.